Εμπειρογνώμονας του στρατού εξετάζει το αντιαεροπορικό με παραλήπτη τον εφοπλιστή

Ένα καναδέζικο αντιαεροπορικό όπλο του 1940 βρέθηκε σε κοντέινερ με παραλήπτη τον καταζητούμενο εφοπλιστή. Αυτή τη στιγμή εξετάζεται από εμπειρογνώμονα του στρατού για το αν είναι λειτουργικό.

Δύο έγγραφες αναφορές του Βρετανού απόστρατου του Βρετανικού Στρατού, Pringle Stacey, προς τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων τον Μάιο και τον Ιούνιο αποτέλεσαν την αιτία για την έφοδο της Ελληνικής Αστυνομίας, χθες το απόγευμα, στην έπαυλη του καταζητούμενου εφοπλιστή.

Με τις δύο αυτές επιστολές του ο Βρετανός, τέως συνεργάτης του εφοπλιστή, ενημέρωνε τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. ότι στο σπίτι του καταζητούμενου στη Βούλα υπήρχε κρυμμένος οπλισμός, που δεν είχε εντοπιστεί στο πλαίσιο παλαιότερης έρευνας της Αστυνομίας για την υπόθεση.

Πράγματι, κλιμάκιο της υπηρεσίας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα έρευνα στην πολυτελή κατοικία του εφοπλιστή καθώς και στο διαμέρισμα της μητέρας του στο Παλαιό Φάληρο. Όπως ανακοινώθηκε, στο εσωτερικό των δύο σπιτιών βρέθηκαν 21 πυροβόλα για τα οποία είχε εκδοθεί άδεια κυνηγετικών όπλων! Επίσης, βρέθηκαν 60 μαχαίρια διαφόρων τύπων, δέκα διόπτρες και δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης - taser.

Πρόσφατα, ο Pringle Stacey είχε καταθέσει έγγραφο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας η συγκεκριμένη υπόθεση να συσχετιστεί με την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή. Είχε συγκεκριμένα υποστηρίξει ότι διέθετε στοιχεία (σ.σ. τα οποία έχει ήδη καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ.), σύμφωνα με τα οποία σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε ο εφοπλιστής είχε ο ίδιος διαπιστώσει ότι υπήρχαν 4.000 ενεργά λειτουργικά όπλα, τα οποία άφηνε υπονοούμενα ότι ενδέχεται να έχουν καταλήξει στα χέρια μελών της Χρυσής Αυγής. Η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση ανετέθη στην Αντιτρομοκρατική. «Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων και των ερευνών που διενεργούνται για την ανακάλυψη κρυμμένου οπλισμού, παρακαλώ όπως συσχετιστεί η κατάθεσή μου με τα ευρήματα των ερευνών», ανέφερε στην επιστολή του ο Stacey.
Πηγή: Των Γιάννη Σουλιώτη, Τάσου Τέλλογλου - H Kαθημερινή