Αρβανιτόπουλος: Ομαλά και στην ώρα τους οι εξετάσεις

Ομαλά και στην ώρα τους θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, διαβεβαίωσε εκ νέου ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση προχώρησαν σε μία επιβεβλημένη απόφαση, για να διαφυλάξουν την προσπάθεια των νέων που διαγωνίζονται στην πιο δύσκολη εξέταση της ζωής τους. Ύψιστο καθήκον όλων είναι η δημιουργία κλίματος ηρεμίας για την ολοκλήρωση της κοπιώδους προσπάθειας των παιδιών.»

Όπως επισήμανε ο υπουργός Παιδείας, «τώρα προέχει η άσκηση του καθήκοντος και η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αυτό άλλωστε επιθυμεί η ελληνική κοινωνία. Εύχομαι καλή επιτυχία στους μαθητές και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς».

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο μεταξύ η συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Όπως όλα δείχνουν, η απόφαση που αναμένεται να ληφθεί έως αργά το βράδυ, θα είναι υπέρ της απεργιακής κινητοποιήσης μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ έχει ξεκινήσεις, εδώ και μέρες, εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων, των γονέων και των υποψηφίων για τα αιτήματά τους και κυρίως για την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την πολιτική επιστράτευση.

Το πρωί και η Ομοσπονδία των δασκάλων τάχθηκε στο πλευρό των καθηγητών, ενώ οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ συναντήθηκαν σήμερα με τον γραμματέα της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος, αφού άκουσε τα αιτήματά τους, επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης ότι οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν κανονικά και στην ώρα τους. Στη συνέχεια συναντήθηκαν και με τους υπεύθυνους του τομέα παιδείας του ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι ημεδαποί ή αλλοδαποί μαθητές δύνανται απρόσκοπτα να προσέλθουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, προσκομίζοντας μόνο το δελτίο εξεταζομένου, που έχουν παραλάβει από τα Λύκειά τους.
Πηγή: skai.gr