Τσαυτάρης: Ευκαιρίες μείωσης της ανεργίας μέσω της γεωργίας

Σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και αντιμετώπισης της ανεργίας μπορούν να βρεθούν στη γεωργία υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης. «Η γεωργία ήταν ανέκαθεν μεγάλη δεξαμενή χεριών,είναι μεγάλη ευκαιρία τώρα και ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας με έναν τρόπο δημιουργίας ευκαιριών απασχόλησης και όχι με παροδικές δουλειές. Υπάρχει δυνατότητα μονιμότερης απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων ευκαιριακής απασχόλησης στη γεωργία» σημείωσε.

Όπως ανέφερε άλλωστε, η γεωργία έχει μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα, με γηρασμένο αγροτικό δυναμικό, καθώς μόνο το 6% των αγροτών είναι κάτω των 35 ετών σε όλη την Ευρώπη.

Ερωτηθείς εξάλλου για τη γραφειοκρατία ο κ. Τσαυτάρης αναγνώρισε ότι «υπάρχει πολυπλοκότητα που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε, αλλά δεν αντιμετωπίζεται σε μια ημέρα». «Το κράτος αμυνόμενο δημιουργούσε ανεξέλεγκτες καταστάσεις για να πιάσει τη διαφθορά» εξήγησε.

«Η Ελλάδα έχει τρεις – τέσσερις «Ελλάδες» τη νησιωτική, την ορεινή, την πεδινή και την περιαστική κάθε μια με τις δικές της ιδιαιτερότητες όσον αφορά τη γεωργία, θέλουμε να τις υποστηρίξουμε ξέχωρα» εξήγησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπάρχει ο θεσμός των οικογενειακών τοπικών μονάδων παραγωγής προϊόντων, αλλά πρέπει να προστατέψουμε και τον καταναλωτή, εξήγησε ο κ. Τσαυτάρης. «Θα επιτραπεί η οικοτεχνική παραγωγική διαδικασία, μόλις υπάρχουν οι προϋποθέσεις» διαβεβαίωσε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται Κοινή Οργάνωση Αγοράς μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων στην αγροτική παραγωγική διαδικασία φορέων όπως θέλει και η ΕΕ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ