Δένδιας: Δεν θα απελαθούν τα θύματα της επίθεσης στη Μανωλάδα (upd)

Διαβάστε τις πολιτικές αντιδράσεις ΕΔΩ και ΕΔΩ

Η επίθεση σε αλλοδαπούς εργάτες στη Μανωλάδα Ηλείας δεν αντίκειται μόνο στη νομιμότητα, αλλά ευθέως στην έννοια της ανθρωπιάς και δεν έχει καμιά σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα μας, υπογράμμισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας μετά από επίσκεψή του στο αστυνομικό τμήμα Βάρδας Ηλείας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση για την επίθεση κατά των αλλοδαπών εργατών στην περιοχή.

Ο υπουργός ανέφερε ότι μόλις την προηγούμενη ημέρα πέρασε από τη Βουλή, με πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, σχετική διάταξη η οποία επιτρέπει στην αστυνομία να ελέγχει τα θέματα ανασφάλιστης εργασίας. Το νομοθέτημα υπεγράφη χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιεύτηκε.

«Δεν υπήρξε πάντοτε το ευρύτερο κράτος παρών σε τέτοια περιστατικά, και γι' αυτό είναι απαραίτητες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που γίνονται» τόνισε κάνοντας την αυτοκριτική του εκ μέρους της πολιτείας.

Σχετικά με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι ουδείς από τα θύματα ούτε κρατείται, ούτε υπάρχει πιθανότητα να απελαθεί, καθώς ο ίδιος έχει την ευχέρεια από το νομοθετικό πλαίσιο να προστατέψει τα θύματα από την απέλαση.

Ο κ. Δένιας αναμένεται το πρωί της Παρασκευής να επισκεφθεί τον καταυλισμό στην περιοχή της Μανωλάδας και στη συνέχεια να επισκεφθεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύονται οι τραυματισμένοι αλλοδαποί εργάτες.

Στο μεταξύ, διεθνές μποϊκοτάζ στις «ματωμένες φράουλες» της Μανωλάδας ζητούν από τους καταναλωτές χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Εν τω μεταξύ, στο Ρουπάκι Ηλείας, συνελήφθη 38χρονος και σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία για υπόθαλψη το βράδυ της Πέμπτης των δραστών που καταζητούνται.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ