Κλείσιμο

Εμπλοκή στο πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών – δέσμευση για λύσεις από Κουβέλη

Εμπλοκή έχει προκύψει στο θέμα του σχεδιαζόμενου πανθεσσαλικού μπλόκου των αγροτών, αφότου αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας την οχηματοπομπή των εκατοντάδων τρακτέρ επί της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας - Αθηνών, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από τον κόμβο της Νίκαιας.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων πέντε διμοιριών των ΜΑΤ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των αγροτών και των Αρχών, παρουσία εισαγγελέα.

Οι αγρότες έχουν πλέον παρατάξει τα τρακτέρ τους στην παλαιά εθνική οδό, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί το κλείσιμο των δρόμων, με την επισήμανση ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ικανοποίησης οικονομικών αιτημάτων.

Νωρίτερα, κατόπιν συνάντησης που είχε με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο αγροτών, ο πρόεδρος τη ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, δεσμεύθηκε για την εύρεση λύσεων στα προβλήματα των αγροτών, σημειώνοντας πως τα ζητήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κλάδο θα αποτελέσουν αντικείμενο της κυβερνητικής πολιτικής.

Αύριο, 29 Ιανουαρίου, το Συντονιστικό Όργανο θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ στη συνέχεια θα επανεξετάσουν τη στάση τους.

Την ίδια στιγμή, στα πρόθυρα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι αγρότες των Σερρών, οι οποίοι αργά το απόγευμα παρέταξαν περίπου 30 τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Μαυροθάλασσας, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την εθνική οδό που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Καβάλα. Τυχόν συμμετοχή των σερραίων αγροτών στα σχεδιαζόμενα μπλόκα θα κριθεί από την κατάληξη των διαβουλεύσεων μεταξύ των ηγετών του κλάδου και της κυβέρνησης.

Τέλος, έκκληση προς τους αγρότες να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της κρίσης απηύθυνε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, προκρίνοντας τη διενέργεια διαλόγου προκειμένου να βρεθεί λύση.
Πηγή: skai.gr