Σε διαθεσιμότητα ο υπεύθυνος για τα μέτρα προστασίας στο ΥΕΘΑ (upd)

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής αστυνομίας ο ανώτερος αξιωματικός που είχε την ευθύνη των μέτρων προστασίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο οποίο εισέβαλλαν εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Επίσης διατάχθηκε
ένορκη διοικητική εξέταση. Στο μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν και έξω και απο τη ΓΑΔΑ όπου μεταφέρθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι προσαχθέντες, καθώς συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν με ξύλα και κροτίδες σε διμοιρία των ΜΑΤ.

Σύμφωνα το σύλλογο των εργαζόμενων 15 από τους 106 προαχθέντες έχουν συλληφθεί. Οι υπόλοιποι θα ενταχθούν στη δικογραφία, ωστόσο θα αφεθούν ελεύθεροι. Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων ζητούν δεδουλευμένα έξι μηνών.

Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων διαμαρτύρονται για το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας, στο οποίο βρίσκονται τους τελευταίους 6 μήνες.

Θα αποδοθούν ευθύνες για τυχόν παραλήψεις στο σχεδιασμό προειδοποίησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.

«Υπάρχουν όρια και αυτά τα όρια να τα τηρούν όλοι. Το κράτος να δείχνει ότι μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και το δημοκρατικό μας πολίτευμα» δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά Βασίλης Καρακίτσιος έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ για εικόνες ντροπής που oι εργαζόμενοι δεν ήθελαν να συμβούν
Πηγή: skai.gr