«Κορινθιακός Πόλεμος» για τους παράνομους μετανάστες (video)

Αποφασισμένη να συνεχίσει τις αντιδράσεις εμφανίζεται η δημοτική αρχή της Κορίνθου μετά την απόφαση της αστυνομίας να μεταφέρει στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού στα όρια της πόλης παράνομους μετανάστες. Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένει η αστυνομία.

Ο δήμαρχος της πόλης Αλέξανδρος Πνευματικός απέστειλε επιστολή στον υπουργό, Νίκο Δένδια στην οποία κάνει λόγο για «κήρυξη πολέμου».

Στην επιστολή του, ο δήμαρχος Κορίνθου υπογραμμίζει ότι η σχετική απόφαση ελήφθη «αιφνιδίως και ερήμην» του δήμου, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι με την ενέργεια αυτή «η Ελληνική Πολιτεία αποδεικνύει ότι λειτουργεί απαξιωτικά απέναντι στους πολίτες αλλά και τους θεσμούς».

Την Πέμπτη έξω από το στρατόπεδο είχαν συγκεντρωθεί ομάδα πολιτών και μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία εμπόδισαν για ώρες την έξοδο των αλλοδαπών από τις κλούβες.

Ο κ. Πνευματικός διέκοψε την υδροδότηση του στρατοπέδου και απαγόρευσε την αποκομιδή απορριμμάτων ως αντίδραση στα σχέδια της πολιτείας, με αποτέλεσμα σύμφωνα με λεγόμενά του να κινδυνεύει με σύλληψη.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος χαρακτήρισε «εγκληματική» τη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και γνωστοποίησε πως ήδη έχει διακοπεί η υδροδότηση και η αποκομιδή των σκουπιδιών καθώς το κράτος χρωστάει στο δήμο 24.000 ευρώ.

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη, επικράτησε ένταση και τοπικοί βουλευτές αποδοκιμάστηκαν από πολίτες.



Από την πλευρά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ο υπουργός Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ντόλιου, χαρακτήρισε το μεταναστευτικό πρόβλημα «εκρηκτικό» τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Έχω πει επανειλημμένα και επαναλαμβάνω ότι κατά την άποψη της κυβέρνησης, η χώρα ευρίσκετο και βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτου κινδύνου συνολικής ανατροπής από το μεταναστευτικό πρόβλημα. Δεν έχει την παραμικρή έννοια να παραμένει κάποιος υπουργός, αν δεν υπάρξει συνολική λύση του ζητήματος. Άγνοια του ζητήματος αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα».

Παράλληλα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εμφανίστηκε θετικός στην πρόταση του κ. Ντόλιου να εξεταστεί η αξιοποίηση αστυνομικών και συνοριοφυλάκων που κατάγονται από τον Έβρο, σε ό,τι αφορά την στελέχωση των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής.
Πηγή: skai.gr