Κλείσιμο

Ντ. Μπακογιάννη για αίτημα ΑΠ: Δεν θα κάνω χρήση της βουλευτικής ασυλίας

Για σκοπιμότητα πίσω από το αίτημα για άρση της ασυλίας της, πρώτη ημέρα της προεκλογικής περιόδου, κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι δεν θα κάνει χρήση του προνομίου.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε την άρση της ασυλίας της προέδρου της ΔΗΣΥ σχετικά με την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, που αφορά πόσο 1 εκατ. δολαρίων, ναυτικό συνάλλαγμα, που μετέφερε ο σύζυγος της Ισίδωρος Κούβελος για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό.

Η διακίνηση του ποσού, που υπήρξε καθ’ όλα νόμιμη, δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες της πρώην υπουργού, με αποτέλεσμα να κινηθούν για την υπόθεση δικαστικές διαδικασίες.

Η κ. Μπακογιάννη επισημαίνει ότι η μάχη που δίνει η Δημοκρατική Συμμαχία για την χρηματοδότηση των κομμάτων έχει ενοχλήσει πολλούς.

Η δήλωση της Ντ. Μπακογιάννη:

«Την πρώτη ημέρα της προεκλογικής περιόδου πληροφορούμαι από δημοσιογράφους και όχι από τη Βουλή, η οποία επισήμως με ενημέρωσε ότι δεν έχει παραλάβει οτιδήποτε, τη συνέχεια της στημένης υπόθεσης που αφορά στη δήλωση του «πόθεν έσχες» του συζύγου μου.

»Ο κόσμος καταλαβαίνει τη σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής, την επόμενη μέρα της διάλυσης της Βουλής.

»Χρήση της ασυλίας δεν πρόκειται να κάνω, όπως δεν κάνει κανένας βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

»Είναι σαφές πάντως, ότι η μάχη που δίνουμε για την παράνομη χρηματοδότηση των κομμάτων έχει ενοχλήσει πολύ και πολλούς».


"Τα χρήματα του συζύγου μου προήλθαν από ναυτιλιακό συνάλλαγμα και είχαν επενδυθεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο" είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ 100,3 η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Πηγή: skai.gr