Κλείσιμο

Εκκλήσεις στην ΠΝΟ για ψυχραιμία

Έκκληση προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία να επιδείξει ψυχραιμία και να ξανασκεφτεί τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει για την Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, απηύθυνε, μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Όπως είπε από τον Τουρισμό ζει κάθε ελληνική οικογένεια και η απεργία δεν θα έχει όφελος για κανέναν.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΝΟ ακόμα και εντός της ημέρας, ζητά η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου με επιστολή της.

Στο μεταξύ, εντείνονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της ΠΝΟ. Ήδη στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουν κατατεθεί αιτήματα όπως ο απόπλους των πλοίων να γίνεται από τα λιμάνια του Λαυρίου ή της Ραφήνας.

Οι έγγραφες δεσμεύσεις της Άννας Διαμαντοπούλου δεν μας καλύπτουν, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Σάββας Τσιμπόγλου.

Παράλληλα εξέφρασε την διαφωνία για την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ.

Μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο Αντώνης Νταλακογιώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ σημείωσε ότι δεν θέλουν να εκβιάσουν κανέναν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έχουμε μπροστά μίας μία εβδομάδα, ώστε η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί να δώσουν τις λύσεις. Είπε ακόμα ότι αν δεχτούμε την άποψη ότι η απεργία δημιουργεί προβλήματα, θα έπρεπε να καταργήσουμε το δικαίωμα της απεργίας, «εμείς δεν το αποδεχόμαστε αυτό και δεν το καταργούμε». Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση και η Άννα Διαμαντοπούλου κάνουν προσπάθειες για να μην γίνει η απεργία και όχι για να λύσουν τα προβλήματα.

Ο Μιχάλης Βλατάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, σημείωσε ότι οι απεργίες των ναυτικών μέσα στη μεγάλη εβδομάδα αποτελούν μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό και τους κάλεσε να βρουν πιο δημιουργικούς τρόπους αντίδρασης.

Έκκληση στην ΠΝΟ να αναστείλει την απεργία απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών, Μιχάλης Σηφάκης.
Πηγή: skai.gr