Θα προσέλθει στο διάλογο η ΓΣΕΕ αλλά μόνο για το μη μισθολογικό κόστος

Θα προσέλθει στο διάλογο με τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς η ΓΣΕΕ συζητώντας μόνον το μη μισθολογικό κόστος.

Στη σημερινή συνεδρίασή της η Συνομοσπονδία αποφάσισε πως δεν πρόκειται να συζητήσει κανένα άλλο σημείο από αυτά που τέθηκαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και όσα συμφωνήθηκαν χθες από τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Παράλληλα, αποφασίστηκε παναττική απεργία στις 17 Ιανουαρίου, ενώ θα ζητηθεί και συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι το κόστος εργασίας είναι το ελάχιστο για την ανταγωνιστικότητα και κάλεσε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Κώστας Κιουτσούκης δήλωσε ότι «βάζουν στο τραπέζι ζητήματα που για μας είναι κόκκινες γραμμές». Όπως είπε, «σημασία έχει η σωτηρία της χώρας αλλά με όρθιους τους Έλληνες και τους εργαζόμενους».

Το ΠΑΜΕ και η Αυτόνομη Παρέμβαση υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να γίνει κανένας διάλογος με τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς.

Μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης επισήμανε τις «κόκκινες γραμμές» της Συνομοσπονδίας, δηλώνοντας ότι η πρώτη συνάντηση της με τους κοινωνικούς εταίρους θα κρίνει και την πορεία του διαλόγου.

Οι βασικές διεκδικήσεις της ΓΣΕΕ από τους εργοδότες είναι η μείωση του μη μισθολογικού κόστους με ισοδύναμα για τα ταμεία και δέσμευση των εργοδοτών να μη γίνουν νέες απολύσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, ο γραμματέας της ΓΣΕΕ προανήγγειλε κινητοποιήσεις. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Την Τετάρτη στις 9 το πρωί ο Άρης Πορτοσάλτε και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου συζητούν για τα εργασιακά στο ΣΚΑΪ 100,3.

Καλεσμένοι είναι ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο Πάντειο πανεπιστήμιο Ιωάννης Ληξουριώτης, η καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αντιγόνη Λυμπεράκη και ο Σάββας Ρομπόλης, διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Πηγή: skai.gr