Σ. Δανιηλίδης: Ο Μπαλασόπουλος προανήγγειλε τα επεισόδια

Ως υποκινητή των επεισοδίων που σημειώθηκαν την Πέμπτη στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κατονόμασε ευθέως τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο ο προπηλακισθείς δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ενώ δήλωσε επίσης ότι θα κινηθεί νομικά κατά των ατόμων που του επιτέθηκαν.

«Ο κ. Μπαλασόπουλος προ τριών ημερών από Θεσσαλονίκη προανήγγειλε τα επεισόδια. Είπε ότι είμαστε ανεπιθύμητοι και θα υποστούμε τις συνέπειες αν έχουμε το θράσος να παρουσιαστούμε στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ» δήλωσε.

«Και εγώ, και ο κ. Μπουτάρης και ο κ. Καμίνης δεχθήκαμε επίθεση. Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συνεργάτες του έδειξαν με το δάκτυλο και σπρώξανε όσους δίσταζαν να επιτεθούν» τόνισε χαρακτηριστικά επικαλούμενος και άλλες μαρτυρίες. 

Όσον αφορά την αποπνικτική κατάσταση που επικρατεί με τα βουνά σκουπιδιών στις γειτονιές ο δήμαρχος Συκεών δήλωσε ότι οι δήμοι έχουν καθήκον και υποχρέωση να προστατέψουν τη δημόσια υγεία

Ο κ. Δανιηλίδης τάχθηκε υπέρ της χρησιμοποίησης ιδιωτικών συνεργείων για την αποκομιδή των σκουπιδιών αν συνεχιστεί το αδιέξοδο με τα σκουπίδια, λέγοντας ότι «αυτό θα είναι υπαιτιότητα κάποιων ανεγκέφαλων που λειτουργούν ως προβοκάτορες». 

Ο υπουργός Εσωτερικώ Χάρης Καστανίδης έστειλε την Πέμπτη τελεσίγραφο στους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι τομείς καθαριότητας στους δήμους.

Στο μεταξύ, συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, με τον Θέμη Μπαλασόπουλο να δηλώνει στο Mega ότι πηγαίνει με τάση αποκλιμάκωσης της έντασης.
Πηγή: skai.gr