Χειρόφρενο τραβούν τα ΜΜΜ - Μετ’ εμποδίων η κυκλοφορία

Ημέρα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό θα είναι και η σημερινή, καθώς ακινητοποιημένα είναι Μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ. Ήδη, η κίνηση στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας είναι αρκετά αυξημένη. Δείτε την κίνηση ΕΔΩ

Κανονικά κινούνται ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το Τραμ, ο Προαστιακός και ο ΟΣΕ, αλλά και τα ταξί.

Στο μεταξύ, ισχύει το μέτρο του δακτυλίου.

Την Τετάρτη όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο.

Παράλληλα, Τετάρτη και Πέμπτη δεν θα κυκλοφορούν ταξί.

Νέα στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. τη Δευτέρα εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία προκειμένου να πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Το υπουργείο Μεταφορών έχει δώσει εντολή στις διοικήσεις των μέσων μεταφοράς να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, έχει προειδοποιήσει ότι εάν δεν επιδειχθεί υπευθυνότητα δεν θα είναι δυνατή η κάλυψη της μισθοδοσίας σε ορισμένες συγκοινωνιακές ΔΕΚΟ.

Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που υπάρξει επίσημη λίστα η οποία θα περιλαμβάνει έστω και έναν εργαζόμενο στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών για εργασιακή εφεδρεία, την επομένη μέρα θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση.
Πηγή: skai.gr