Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί

Συγκέντρωση προγραμματίζουν το απόγευμα έξω από τη Βουλή, οι ιδιοκτήτες ταξί, την ώρα που ο Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώνει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρώτη Γραμμή ο Κώστας Δήμου ΓΓ του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής), τόνισε ότι οι ιδιοκτήτες σκοπεύουν να κάνουν πορεία από τα γραφεία του Συνδικάτου ως τη Βουλή πεζή.

Ο κ. Δήμου είπε ότι ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του και τόνισε πως πρόκειται για ένα θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Για αυτό ζητούν το ταξί να είναι ένα βιώσιμο επάγγελμα στα πλαίσια των ευρωπαϊκών ταξί.

Τόνισε ότι ο κ. Ραγκούσης επιμένει το ταξί να μην είναι ενταγμένο στο συγκοινωνιακό σχεδιασμό, αλλά να αυτορυθμίζεται από τους κανόνες της αγοράς, κάτι που βρίσκει αντίθετους τους ιδιοκτήτες. Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν φωνές που αντιλαμβάνονται ότι το ταξί είναι μέσο δημόσιο που δε θα παει με νόμους αγοράς».

Στην κινητοποίηση των ιδιοκτητών έξω από τη Βουλή θα συμμετάσχουν και οι συνάδελφοί τους από Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, βρίσκονται καθ’ οδόν στην Αθήνα περίπου 700 άτομα που έρχονται με 13 λεωφορεία.

Τη Δευτέρα, ο κ. Ραγκούσης έστειλε μήνυμα εφαρμογής του νόμου για την απελευθέρωση των ταξί με άρθρο του σε εφημερίδα.

Όπως τόνισε ο κ. Ραγκούσης, «τη στιγμή που η μεγάλη μάστιγα για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες είναι η φοροδιαφυγή, το να μην ανοίξει το επάγγελμα σημαίνει ότι ρίχνουμε κι άλλο νερό στο μύλο της, στην πιο προκλητική και επιζήμια εκδοχή της: την παραοικονομία με τη σφραγίδα του ίδιου του κράτους».

Τονίζεται ότι ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, έχει ζητήσει τη διενέργεια ελέγχου για απώλειες εσόδων του δημοσίου, λόγω των καταλήψεων από τους αυτοκινητιστές των διοδίων και των αρχαιολογικών χώρων.

Την ίδια ώρα η Κομισιόν επιμένει στο άνοιγμα των ταξί. Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αμέλια Τόρες, χαρακτήρισε το άνοιγμα του επαγγέλματος ως μέτρο που θα οδηγήσει στην αύξηση του ανταγωνισμού, προς όφελος του καταναλωτή και στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Πηγή: skai.gr