«Να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση...»: Το πρώτο μήνυμα του πατέρα του βρέφους στην Άρτα

Στον πατέρα έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια από τον εισαγγελέα Άρτας. - Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή

Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο τραγικός πατέρας από την Άρτα που ξέχασε το μωρό του επί ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Χθες το βράδυ η εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο συνήγορος του, Δημήτρης Λαμπράκης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση.

Μάλιστα ανέφερε ότι τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους, μόλις συνειδητοποίησαν ότι το μωρό τους δεν ζει.

Σε λίγο αναμένεται και το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο οποίος έκανε τη νεκροψία-νεκροτομή.

Ο 37χρονος μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα συνοδευόμενος από αστυνομικούς. Αφού πήρε προθεσμία, επέστρεψε στο νοσοκομείο, στο οποίο εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε δωμάτιο στο πνευμονολογικό τμήμα.

Οι μόνοι άνθρωποι με τους οποίους έχει επαφή είναι οι γονείς του.

Την ίδια στιγμή, η μητέρα συνεχίζει να είναι σε κατάσταση σοκ, ζητάει διαρκώς το μωρό της και οι γιατροί προκειμένου να παραμείνει ήρεμη της χορηγούν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Είχε φιμέ τζάμια το αυτοκίνητο και δεν είδε κανείς το βρέφος

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις του Μιχάλη Γιαννάκου, προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, το ΙΧ είχε φιμέ τζάμια και γι' αυτό το μωρό δεν έγινε αντιληπτό από τους περαστικούς: Το αυτοκίνητο «ήταν σε ένα σημείο από όπου διέρχονται πολίτες αλλά είχε φιμέ τζάμια και κανείς δεν το είδε.

Το παιδί έφτασε στις 14:55 στο νοσοκομείο.

Επειδή είναι η ώρα που αλλάζει η βάρδια έμειναν πίσω όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που σχολούσαν και έπεσαν πάνω στο παιδί.

Έκαναν παραπάνω από όσα επιβάλλει το πρωτόκολλο. Δυστυχώς δεν στάθηκαν τυχεροί. Υπάρχει πολύ μεγάλη θλίψη στο προσωπικό του νοσοκομείου για αυτή την τραγωδία» προσέθεσε ο κ. Γιαννάκος, διαψεύδοντας ότι ο πατέρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Το βρέφος έμεινε χωρίς οξυγόνο και εκτεθειμένο στον ήλιο

Το άτυχο βρέφος στην Άρτα έχασε τη ζωή του κλεισμένο μέσα στο αυτοκίνητο για τουλάχιστον 5 ώρες, καθώς έμεινε χωρίς οξυγόνο και ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο, τόνιζαν γιατροί στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Χρήστο Στρατουλάκο. 

Παρ' ότι ο καιρός ήταν συννεφιασμένος όταν σημειώθηκε το περιστατικό που προκάλεσε σοκ στην κοινωνία της Άρτας, 22 με 23 βαθμούς Κελσίου, γιατροί ανέφεραν στον ΣΚΑΪ ότι η έλλειψη οξυγόνου για τόσες ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, αν και δεν είχε υπερβολική ζέστη, μαζί με το γεγονός ότι το κοριτσάκι ήταν αρκετές ώρες αφημένο στο αυτοκίνητο οδήγησαν στο θάνατο του παιδιού.  

Η θερμοκρασία που διαμορφώνεται μέσα σε ένα σταθμευμένο όχημα που το "βλέπει" ο ήλιος, είναι πολύ μεγαλύτερη, και οι ώρες πάρα πολλές για να παραμείνει κάποιος, πόσω μάλλον ένα βρέφος πεντέμισι μηνών. 

Πηγή: skai.gr