Κλείσιμο

Η στιγμή που ξύλινη γέφυρα στην Άρτα, καταρρέει - Δείτε το Βίντεο

Τι απαντά ο δήμος σχετικά με την κατάρρευση της ξύλινης γέφυρας - Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα καθώς την περιοχή επισκέπτονται αρκετοί περιπατητές

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε χθες στην Άρτα όταν κατέρρευσε η ξύλινη γέφυρα στο Παραλίμνιο Πάρκο.

Το γεφύρι, η κατάρρευση του οποίου καταγράφηκε σε βίντεο, είχε σταματήσει να χρησιμοποιείται χωρίς ωστόσο να υπάρχει ενημερωτική πινακίδα ή αποκλεισμός του, σύμφωνα με όσα μαρτυρούν κάτοικοι που επισκέπτονται την περιοχή.

Μάλιστα στο ίδιο σημείο πολύ συχνά παίζουν παιδιά ταΐζοντας τις πάπιες.

Μετά την κατάρρευση της γέφυρας, τη στιγμή που στο πάρκο βρισκόταν δεκάδες μικροί και μεγάλοι, ο χώρος αποκλείστηκε και τοποθετήθηκαν οι γνωστές απαγορευτικές κορδέλες.

Ο Δήμος Αρταίων με ανάρτηση στη σελίδα του κάνει γνωστό ότι το γεφύρι έπεσε λόγω φθοράς

«Το γεφυράκι ήταν προληπτικά κλειστό για τους πολίτες από τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως αποδεικνύεται και από αστυνομικά έγγραφα. Οι υπηρεσίες μας, είχαν εκκινήσει τις διαδικασίες αποκατάστασης πριν την συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία προφανώς θα επαναξιολογηθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πάντως δεν έχει γίνει γνωστό αν το συγκεκριμένο γεφύρι είχε συντηρηθεί από την κατασκευή του και μέχρι πρόσφατα.

Σημειώνεται πως η γέφυρα είχε κατασκευαστεί ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο νησάκι που βρίσκεται κοντά στο σημείο περιπατητές και επισκέπτες.

Όταν αντιλήφθηκαν ότι η γέφυρα βρισκόταν στα πρόθυρα κατάρρευσης πολίτες που είχαν επισκεφθεί το πάρκο άρχισαν να καταγράφουν το σκηνικό με τα κινητά τους τηλέφωνα, ώσπου τελικά εκείνη έπεσε.

Το περιστατικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων έναντι του Δήμου για έλλειψη συντήρησης.

Ο δήμος Αρταίων τοποθετήθηκε με ανάρτηση στο Facebook για το περιστατικό. «Ενημερώνουμε τους πολίτες, πως το μικρό γεφυράκι του Παραποτάμιου Πάρκου, κατέπεσε σήμερα, λόγω φθοράς. Το γεφυράκι ήταν προληπτικά κλειστό για τους πολίτες από τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως αποδεικνύεται και από αστυνομικά έγγραφα. Οι υπηρεσίες μας, είχαν εκκινήσει τις διαδικασίες αποκατάστασης πριν την σημερινή εξέλιξη, η οποία προφανώς θα επαναξιολογηθεί», σημείωσε.

Πηγή: epiruspost.gr