Μπούλινγκ σε 15χρονο στο Αρσάκειο: Σοκαριστικές μαρτυρίες - Έρευνα και πιθανές πειθαρχικές διώξεις από το σχολείο

Την καταγγελία έκανε η μητέρα του παιδιού, η αστυνομία προχώρησε σε 4 συλλήψεις, ενώ εσωτερικό έλεγχο ανακοίνωσε το σχολείο

Αποτροπιασμό προκαλεί το νέο περιστατικό μπούλινγκ σε σχολείο. Τελευταίο θύμα ένα 15χρονο παιδί στο Αρσάκειο Ψυχικού το οποιό εξι συνομήλικοι του το έδεσαν με πετονιά μέσα στη σχολική αίθουσα κατα την διάρκεια του διαλείμματος. Την καταγγελία έκανε η μητέρα του παιδιού, η αστυνομία προχώρησε σε 4 συλλήψεις ενώ εσωτερικό έλεγχο ανακοίνωσε το σχολείο 

Σοκάρουν οι μαρτυρίες:

«Ήταν σε ώρα διαλείμματος. Είχαν μία πετονιά και κάπως έδεσαν το παιδί».

6 ανήλικοι , 5 αγόρια και ένα κορίτσι περικύκλωσαν και ακινητοποίησαν τον συμμαθητή τους χρησιμοποιώντας πετονια, τύλιξαν το λαιμό του και προσπάθησαν στη συνέχεια να τυλίξουν όλο του το σώμα. Κατά τη διάρκεια της αποτρόπαιας πράξης τους οι ανήλικοι γελούσαν.

«Έχει γίνει ένα έγκαυμα από την πετονιά από το τρίψιμο»

Δυστυχώς αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 15χρονος δεχόταν κακοποιήτική συμπεριφρορά.

«Τον δένανε τον βρίζναε τον χτυπάγανε συμμαθητές του. Αυτό με τη πετονιά γιόταν πολλές φορές, έχει γίνει και άλλη φορά!», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η μητέρα του παιδιού που είδε τα σημάδια της κακοποίησης ενημέρωσε την αστυνομία. Το σχολείο εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία πραγματοπιέιται έλεγχος για μαθητές και καθηγητές.

 «Θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών. Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν»., αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σχολείο.

Απόφοιτος του σχολείο καταγγέλει μάλιστα πως και ο ίδιος είχε πέσει θύμα κακοποίησης από συμμαθητές του στο παρελθόν. «Έχω πέσει και εγώ θύμα μπούλινγκ» 

Ο 15χρονος σήμερα πήγε κανονικά στα μαθημάτά του, φαίνόταν καλά και έπαιζε με τους συμμαθητές του. Στελέχη του τμήματος ανηλίκων, συνέλαβαν τέσσερα άτομα που αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος ακόμη δυο ατόμων.

Πηγή: skai.gr