Λάσπες από Θεσσαλία στη Χαλκιδική: Αρνητικά τα πρώτα δείγματα - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο νερό

«Φούρκα, Σίβηρη και Ποσείδι είναι σε άριστη κατάσταση, αλλά οι έλεγχοι θα συνεχιστούν», δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των πρώτων δειγματοληψιών που έγιναν από παραλίες του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα της Κασσάνδρας, μετά από αναφορές κατοίκων και λουόμενων για θολά νερά εξαιτίας των φονικών πλημμυρών στη Θεσσαλία, μεταδίδει το GRTimes.

«Φούρκα, Σίβηρη και Ποσείδι είναι σε άριστη κατάσταση, αλλά οι έλεγχοι θα συνεχιστούν», δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Τα δείγματα ελήφθησαν από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρρύπανσης Χαλκιδικής (ΚΕΠΑΜΑΧ), με τη μορφή του κατεπείγοντος το μεσημέρι της Πέμπτης, από τις δυτικές ακτές της χερσονήσου, που βρέχεται από τον Θερμαϊκό Κόλπο, ενώ την Παρασκευή και σύμφωνα με τη δήμαρχο Κασσάνδρας, έγιναν και νέες δειγματοληψίες.

«Θα συνεχιστούν και τρίτες και όσο χρειαστεί, ώστε να είμαστε 100% σίγουροι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα, ότι τα αποτελέσματα είναι 100% αξιόπιστα. Τα νερά είναι άριστα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ΚΕΠΑΜΑΧ», επισήμανε η κ. Χαλκιά.

«Κανένα θέμα ρύπανσης μέχρι στιγμής σε Ποσείδι, Φούρκα, Σίβηρη»

Τα δείγματα ελήφθησαν από βάθη 20-30 πόντων και σε απόσταση μέχρι και 5-6 μέτρα από τις ακτές. Ποσείδι, Φούρκα και Σίβηρη δεν αντιμετωπίζουν κανένα θέμα ρύπανσης, μέχρι στιγμής.

Σημειώνεται πως τεράστιες ποσότητες λάσπης και φερτών υλικών από τον Πηνειό, διέσχισαν τον Θερμαϊκό και έχουν φτάσει και στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Προ ημερών μάλιστα, δορυφορικές εικόνες που παρουσίασε η ομάδα Weather Analysis Greece, αποτύπωσαν το μέγεθος της καταστροφής.

Πηγή: GRTimes.gr