Στο σχολείο με απόφαση δικαστηρίου 9 χρονος μαθητής που δεν τον άφηνε να πάει η μητέρα του

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή και με την δέσμευση ότι το παιδί θα επιστρέψει στο σχολείο, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, στην 40χρονη μητέρα που οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη γιατί είχε διακόψει τη φοίτηση του 9χρονου γιου της για σχεδόν δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το cretalive, το δικαστήριο την έκρινε ένοχη, ωστόσο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου και δεν της επέβαλε χρηματική ποινή. 

Η ίδια στην απολογία της, κλαίγοντας, ανέφερε ότι φοβόταν να το στείλει στο σχολείο "με τόσα κρούσματα" όπως είπε, και υποστήριξε ότι μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της.

Στην αναφορά του Εισαγγελέα της έδρας ότι "είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού και υποχρέωση του κάθε γονέα να πηγαίνει στο σχολείο" και πως με το να μην το στέλνει του "στερούσε τη μόρφωση, τη χαρά του παιχνιδιού, την κοινωνικοποίηση" η 47χρονη είπε πως δεν άφησε το παιδί της και ότι εργαζόταν σκληρά, καθαρίζοντας σκάλες, προκειμένου να μπορεί να πληρώνει δασκάλα για να του κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι. 
 

Πηγή: CretaLive