Κλείσιμο

«Ξεκληρίζονται» αρνητές της εκκλησίας: 3 νεκροί στο Άγιο Όρος σε ένα μήνα- Τραγωδία με οικογένεια ιερέα στην Ηλεία

Βαρύ είναι το χτύπημα της πανδημίας σε εκκλησιαστικούς κύκλους που απαξίωσαν την επιστήμη και τα εμβόλια. Στο μοναστήρι του Αγίου Παύλου στο Άγιο Όρος ανέβηκαν στους τρεις οι θάνατοι από κορωνοϊό, με τον ηγούμενο της μονής να επιμένει σε αντι-επιστημονικά κηρύγματα, ενώ στην Ηλεία καταγράφεται οικογενειακή τραγωδία με τον θάνατο ιερέα αλλά και των γονιών της συζύγου του που έχασαν τη μάχη με τον ιό. 

Στη μονή Αγίου Παύλου από την οποία ουσιαστικά μπήκε στη δίνη του κορονοϊού όλη η μοναστική πολιτεία το Σεπτέμβριο του 2020, έχουν πεθάνει από κορωνοιό σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, σε λιγότερο από ένα μήνα, τρεις άνθρωποι ενώ νοσεί και ο 90χρονος Ηγούμενος της μονής Παρθένιος, γνωστός και ένθερμος αρνητής του κορωνοϊού και αντιεμβολιαστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη μοναστική πολιτεία, από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι σήμερα δύο μοναχοί πάνω από 70 ετών κι ένας λαϊκός, εργάτης, έχουν πεθάνει από κορωνοιό στη Μονή Αγίου Παύλου.

«Ήταν σαν κεραυνός εν αιθρία αυτό το πράγμα. Εκεί που έδειχνε ότι κάπως ηρεμούσαν τα πράγματα, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος, το πόσο σοβαρό είναι και ότι δεν πρέπει τελικά να εφησυχάζουμε», δήλωσε ο Γέροντας Βαρθολομαίος, Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους. 

Το εμβόλιο δεν είχε κάνει ένας ιερέας και η οικογένεια του σε χωριό της Ηλείας και δυστυχώς μέσα σε ένα μήνα έφυγαν από τη ζωή. Χτυπημένοι από τον κορωνοϊό, κατέληξαν ένας ιερέας, η μητέρα του και τα πεθερικά του, ενώ νόσησαν η σύζυγός του και τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά τους.

Την ίδια ώρα με διπλές Θείες Λειτουργίες και τηλεφωνικά ραντεβού θα κάνουν Χριστούγεννα οι πιστοί στα Ιωάννινα με απόφαση του Μητροπολίτη Μάξιμου. Μάλιστα πιστοί έχουν ξεκινήσει ήδη να ανταποκρίνονται θετικά στην εγκύκλιο που εξέδωσε. 

Πηγή: skai.gr