Άρειος Πάγος: Μετά τις καταστροφές έφτασαν οι επιστολές του πρύτανη Θ. Πελεγρίνη

Τη Δευτέρα το μεσημέρι, δηλαδή με μία ημέρα καθυστέρηση, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών για την κατάληψη της Νομικής Σχολής από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Η καθυστερημένη ενημέρωση των δικαστικών αρχών προκάλεσε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε αργά χθες το απόγευμα από την εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας που έδωσε εντολή προς την κρατική ασφάλεια να εκκενωθεί το κτίριο της Νομικής και να συλληφθούν με την αυτόφωρη διαδικασία όσοι είχαν παραβεί το νόμο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική εντολή ήταν άνευ αντικειμένου καθώς η κρατική ασφάλεια ενημέρωσε ότι το κτίριο είχε ήδη εκκενωθεί και οι καταληψίες είχαν αποχωρήσει.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Δευτέρα ο πρύτανης, είχε στείλει εγκαίρως έγγραφα στις αρμόδιες αρχές, καλώντας τις να προβούν σε όλες τις δέουσες ενέργειας, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση εκ μέρους τους «ούτε καν επικοινωνία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εισαγγελίας

«Στις 13.02.2012, δηλαδή την επομένη των γεγονότων στο κέντρο της Αθήνας, και περί τις 14.30, περιήλθαν με το ταχυδρομείο στην υπηρεσία μας δύο έγγραφα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπογεγραμμένα από τον Πρύτανη κ. Θεοδόσιο Πελεγρίνη. Τα έγγραφα αυτά απευθύνονται στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή και κοινοποιούνται στους Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Αρχηγό της ΕΛΑΣ, είχαν δε το ακόλουθο περιεχόμενο: στο μεν πρώτο, με ημερομηνία 9.02.12 γνωστοποιείται ότι, ενόψει της γενικότερης κατάστασης, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τις 10 έως και 12 Φεβρουαρίου 2012 και ζητείται η διαφύλαξη των κτηρίων του Πανεπιστημίου. Στο δεύτερο δε, με ημερομηνία 10.02.12, γνωστοποιείται η κατάληψη του κτηρίου της Νομικής Σχολής από αγνώστους φοιτητές και η αδυναμία του Πρυτανικού Συμβουλίου να έχει πρόσβαση σ' αυτό, ωστόσο αναφέρεται, αφενός μεν ότι από 10.02.12 έως και 12.02.12 το βράδυ δεν είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν εκπαιδευτικής και ερευνητικής φύσεως εργασίες στο κτίριο και αφετέρου, ότι, από πληροφορίες, δεν προκύπτει ότι διαπράττονται καταστροφές στην περιουσία του Πανεπιστημίου. Διευκρινίζουμε ότι τα δύο έγγραφα φέρουν αριθμούς πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου Αθηνών 111010181 και 1112010182 αντίστοιχα και ημερομηνία 13.02.2012, δηλαδή την επομένη των γεγονότων στο κέντρο της Αθήνας».
Πηγή: skai.gr