ΑΠΘ: Προπηλακισμοί, απειλές και βία δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο

«Οι προπηλακισμοί και οι απειλές δεν έχουν χώρο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» τονίζουν την Παρασκευή οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου με αφορμή τα τελευταία περιστατικά βίας στα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

«Καταδικάζουμε τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της- σωματική, λεκτική ή ψυχολογική- από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, καταδικάζουμε σθεναρά κάθε ενέργεια προσβολής της προσωπικότητας, κάθε απόπειρα πρόκλησης σωματικής ή ηθικής βλάβης σε οποιοδήποτε μέλος της πανεπιστημιακής μας κοινότητας , απομονώνουμε πολιτικά, ηθικά και ουσιαστικά όποιον επιχειρεί να υπονομεύσει την ελεύθερη έκφραση ιδεών στον χώρο του Πανεπιστημίου» σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρυτανεία.

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΘ έχει αποδείξει ότι έχει την ικανότητα και την ωριμότητα για γόνιμο και δημοκρατικό διάλογο, που προάγει τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και αξίες. οι προπηλακισμοί διδασκόντων, φοιτητών ή εργαζομένων, απειλές και βία δεν έχουν χώρο στο Πανεπιστήμιό μας» καταλήγει η ανακοίνωση.