Χρηματικά ποσά, πέραν από της αποζημίωσης των 2.000 που δόθηκε με παρέμβαση της κυβέρνησης, μπορούν να διεκδικήσουν οι πολίτες και οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του επαγγελματικού επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, για την περίπτωση της Αττικής οδού, εάν κάποιος οδηγός στραφεί κατά της εταιρείας, μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση που αγγίζει έως και τα 100.000 ευρώ λόγω της ψυχικής οδύνης.

Η δικηγόρος , Εβίτα Βαρελά συμπλήρωσε πως αποτελεί  αναντίρρητο δικαίωμα των πολιτών να διεκδικήσουν τις αστικές αποζημιώσεις,  ειδικά εφόσον είχε κινδυνεύσει και η υγεία τους. Παράλληλα, σχολίασε πως με βάση της νομικής διαδικασίας που θα ακολουθηθεί, ενδέχεται να επιβληθεί στους υπευθύνους μέχρι και 15 χρόνια κάθειρξη.

Πέραν της ηθικής βλάβης, το άλλο θέμα αφορά στην πρόκληση υλικών ζημιών που υπέστησαν τα οχήματα όπως πτώση δέντρου ή κολώνας, τα οποία είναι πάρα πολλά όπως ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδοσίου

Σε αυτήν την περίπτωση οι ασφαλιστικές εταιρίες είπε πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα να αποζημιώσουν υποχρεωτικά τους πελάτες τους και έπειτα να στραφούν κατά εταιρειών όπως αυτή της Αττικής οδούς για να εισπράξουν τα χρήματα που απέδωσαν.

Ζήτημα αποζημίωσης τίθεται και για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν διακοπές ρεύματος.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις