Αποσύρθηκε το spot της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας μετά τις κατηγορίες

Αποσύρθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το ένα από τα δύο σποτ που φτιάχτηκαν στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τις συγκεντρώσεις στις πλατείες, καθώς προκάλεσε αρνητικές κριτικές για σεξισμό. Το συγκεκριμένο σποτ, άρχισε να προβάλλεται χτες με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, στόχος της καμπάνιας είναι να ενώσει και όχι να διχάζει την κοινωνία γι' αυτό κρίθηκε ότι το σποτ δεν υπηρετεί το σκοπό του και αποσύρθηκε.

Στη θέση του θα αρχίσει να προβάλλεται εντός την ημέρας το δεύτερο σποτ σε συνέχιση της καμπάνιας, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Χρήστος Λούλης και Κατερίνα Λέχου. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΓΠΠ, αναφέρει: «Δύο νέα σποτ άρχισαν να προβάλλονται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Το ένα από αυτά προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό. Επειδή η κριτική αυτή, όσο και αν μας αδικεί σε σχέση με τις προθέσεις μας, δημιουργεί μια εντύπωση που δεν θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύρουμε. Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, τον Χρήστο Λούλη και την Κατερίνα Λέχου για την ευγενική τους προσφορά».

Πηγή: skai.gr