Αποστολή στον Έβρο: Ο ΣΚΑΪ στο «σημείο μηδέν» των ελληνικών συνόρων (vid)

Ο ΣΚΑΙ για μια ακόμη φορά στην καρδιά των εξελίξεων. Με απεσταλμένο τον Μανώλη Κωστίδη στο σημείο μηδέν των συνόρων, καταγράφουμε από την τουρκική πλευρά τις σφοδρές μάχες των ελληνικών δυνάμεων προκειμένου να απωθήσουν το πλήθος προσφύγων και μεταναστών που προσπαθεί να περάσει παράνομα στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, στις Καστανιές Έβρου βρίσκεται και ο Παύλος Σαρόγλου καταγράφοντας, εντός ελληνικών συνόρων, τις προσπάθειες απώθησης παράνομων μεταναστών και διαφύλαξης των συνόρων.

Με συνεχείς συνδέσεις, και ρεπορτάζ η κάμερα του ΣΚΑΙ καταγράφει την αστυνομία να προσπαθεί με δακρυγόνα να απομακρύνει το εξαγριωμένο πλήθος μεταναστών που προκαλεί επεισόδια πετώντας ξύλα ή πέτρες εναντίον των ελλήνων αστυνομικών. 

 

 

Τα επεισόδια κι οι συγκρούσεις στην περιοχή, δεν έχουν σταματήσει το τελευταίο 48ωρο, έπειτα των αναφορών για «άνοιγμα των συνόρων» από την πλευρά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης που βρίσκονται στο σημείο, οι μετανάστες βρίζουν πετούν πέτρες προς τους άνδρες των ΜΑΤ κι εκείνοι απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Πηγή: skai.gr