ΚΑΙΡΟΣ

Απόλυτη σύγχυση για το Norman Atlantic καθώς το πλοίο πλησιάζει το Μπρίντεζι

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες που δίνουν οι ιταλικές Αρχές για τους αγνοούμενους και τους νεκρούς του μοιραίου πλοίου Norman Atlantic.

Το βράδυ της Πέμπτης, με επίσημο έγγραφό που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης προς τις ελληνικές Αρχές έγινε γνωστό πως ο Γιώργος Δούλης, που θεωρούνταν νεκρός λόγω λανθασμένης ταυτοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων ιταλικών Αρχών, δεν είναι νεκρός, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα των ανθρώπων για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος.

Ο Γιώργος Δούλης είχε θεωρηθεί ως ο πρώτος έλληνας νεκρός της τραγωδίας την Κυριακή, όταν είχε πέσει στη θάλασσα μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο.

Σύμφωνα με την λίστα των Ιταλών, έως τώρα έχουν διασωθεί 477 άτομα, ενώ έχουν ανασυρθεί εννέα νεκροί. Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών οι διάσωσες δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν δυο πτώματα τα οποία είχαν εντοπίσει.

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, αναφέρει ότι οι αγνοούμενοι «είναι τουλάχιστον έντεκα».

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να μεταβούν στην Ιταλία οι οικογένειες των αγνοουμένων.

«Φτάνει» στην Ιταλία το μοιραίο σκάφος

Εν τω μεταξύ, στο λιμάνι του Μπρίνετζι ρυμουλκείται σε λίγες ώρες το Norman Atlantic.

Το πλοίο θα ερευνηθεί εξονυχιστικά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν σε κάποιους από του χώρους του εντοπιστούν άτομα που θεωρούνται αγνοούμενα ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και η έρευνα των πραγματογνωμόνων για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το γκαράζ.

«Θα ήθελα να μπορούσα να είχα σώσει όλους τους επιβάτες», δήλωσε ο ιταλός καπετάνιος του πλοίου, επιστρέφοντας στο σπίτι του κοντά στην Γένοβα. Του έχει κοινοποιηθεί κλήση σε απολογία για εξ αμελείας ανθρωποκτονία, ναυάγιο και τραυματισμό.

Στην Πάτρα έφτασαν χθες οι έλληνες μέλη του πληρώματος του μοιραίου πλοίου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπαν πως «όλα τα μέλη του πληρώματος έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουν όλους τους ανθρώπους και να βάλουν τον κόσμο στο πάνω μέρος του πλοίου για να σωθεί».

Ένα απο τα μέλη του πληρώματος δήλωσε ότι το πλοίο ήταν υπερσύγχρονο και καινούργιο και δεν μετέφερε υπερβάλλον φορτίο.

Σχετικά με τις λίστες των επιβατών, είπε ότι αυτές ήταν ακριβέστατες και πως έγιναν αναγραμματισμοί στην Ιταλία, με πολλά λάθη στα ονόματα.Πηγή: skai.gr