Αποκάλυψη ΣΚΑΪ: Το νέο σχέδιο ελέγχων στις αφίξεις τουριστών - Παραδείγματα

Τα νέα πρωτόκολλα για τους ελέγχους των τουριστών στα αεροδρόμια αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ διαφορετικά πρωτόκολλα θα ισχύσουν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας και διαφορετικά στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Οι πτήσεις από το εξωτερικό την ημέρα δεν θα ξεπερνούν τις 8.

Όσοι τουρίστες θα φτάνουν στην Ελλάδα από «κόκκινες» χώρες, που έχουν δηλαδή πληγεί ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό, θα υποβάλλονται σε τεστ και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα θα παραμένουν για καραντίνα για μία ημέρα. Θα μπορούν οι ίδιοι να διαλέξουν εάν θα περάσουν την καραντίνα σε κατάλυμα που παρέχει το ελληνικό κράτος στους τουρίστες ή αν θα μείνουν σε κατάλυμα της δικής τους επιλογής.

Στους επιβάτες, που φτάνουν στην Αθήνα από τις μη επιβαρυμένες χώρες ο έλεγχος θα είναι δειγματοληπτικός. Στη Θεσσαλονίκη θα γίνονται μοριακά τεστ σε όλους ενώ θα φτάνουν πτήσεις μόνο από χώρες «πράσινες» όπως είναι η Γερμανία και η Αυστρία, ενώ μέχρι τις 30 Ιουνίου απαγορεύονται οι πτήσεις από Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Αλβανία, Β. Μακεδονία, Μ. Βρετανία και Τουρκία.

Παράδειγμα 1: Τουρίστας που θα ταξιδέψει από τη Ρώμη στο Ηράκλειο μέσω Αθήνας:

Μόλις φτάσει στην Αθήυνα θα υποβληθεί σε μοριακό τεστ. Στη συνέχεια θα συνεχίσει για τον τελικό του προορισμό, το Ηράκλειο όπου και θα μπει σε καραντίνα μίας ημέρας. Μπορεί να μείνει σε κατάλυμα που του διαθέτει το κράτος ή σε όποιο άλλο εκείνος επιλέξει.

Παράδειγμα 2: Τουρίστες από «πράσινη» χώρα προέλευσης

Μόλις φτάσει η πτήση στην Ελλάδα θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους τουρίστες. Στόχος είναι να γίνονται όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ. Θα δίδεται προτεραιότητα σε τουρίστες από πιο επιβαρυμένες χώρες.

Παράδειγμα 3: Τουρίστες στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, θα φτάνουν τουρίστες μόνο από «πράσινες» χώρες. Θα γίνεται έλεγχος σε όλους τους επιβάτες αλλά δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα. Οι αρχές θα κρατούν τα στοιχεία των τουριστών προκειμένου να τους ενημερώσουν άμεσα σε περίπτωση που βγει θετικό το τεστ.

Πηγή: skai.gr