ΚΑΙΡΟΣ

Αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων οι αγρότες

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των αγροτών από όλη τη χώρα, που συνεδρίασαν στη Λάρισα, στο μπλόκο της Νίκαιας. Στη συνάντηση συμμετέσχαν εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών.

Oι αγρότες θα συστήσουν επιτροπές, προκειμένου για να υπάρξει ένα μπλοκο σε κάθε νομό και θα κλείνουν τις εθνικές οδούς για μία ώρα κάθε μέρα από τις 2 έως τις 3 το μεσημέρι. Επίσης, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε η συμβολική κατάληψη του ΠΑΘΕ, στην οποία προχώρησαν αγρότες στον κόμβο της Νίκαιας, επί περίπου μισή ώρα, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχαν στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας και στην οποία αποφάσισαν- μεταξύ άλλων -πανελλαδικό συντονισμό για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Οι αγρότες αποχώρησαν με ηρεμία παρά το γεγονός ότι, νωρίτερα, στην προσπάθειά τους να υπερκεράσουν τις αστυνομικές δυνάμεις προκλήθηκε μικρή ένταση, με περιορισμένη χρήση χημικών από την πλευρά των αστυνομικών, εναντίον των οποίων οι αγρότες πέταξαν πέτρες και μπουκάλια.

Ο κοινοβουλευτικός
εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης επισκέφθηκε το μπλόκο της Νίκαιας, όπου κι έκανε δηλώσεις υπέρ του αγώνα των αγροτών και κατά της κυβερνητικής πολιτικής τονίζοντας- μεταξύ άλλων -ότι τα αριστερά κόμματα δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους.

Νωρίτερα, ο κ. Λαφαζάνης θέλησε να συμμετάσχει στη σύσκεψη των αγροτών, πλην όμως δεν τού επετράπη και ο προσκείμενος στο ΚΚΕ αγροτοσυνδικαλιστής και πρόεδρος της Ενωτικής Αγροτικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας τον προέτρεψε να επισκεφθεί τα μπλόκα.

Tη Δευτέρα το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση των αγροτών στα μπλόκα της Χρυσούπολης Νέστου και της Μαυρολεύκης προκειμένου να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους τους για τη συνάντηση που έγινε στη Λάρισα ώστε να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Μπλόκα υπάρχουν ακόμη: στο νομό Ημαθίας, στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων, παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών- Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος του Δήμου Αμφιπόλεως.

Σε Έβρο και Ροδόπη
οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσε τους αγρότες να αποχωρήσουν από τους δρόμους, παρ' ότι έχουν τα δίκια τους, όπως χαρακτηριστικά είπε, και να συνειδητοποιήσουν τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, ΑΠΕ