Από θαύμα σώθηκε Έλληνας που έχασε την μοιραία πτήση της Ethiopian Airlines

Χάρη σε ένα διπλό παιχνίδι της τύχης σώθηκε η ζωή Έλληνα που είχε εισιτήριο για την μοιραία πτήση της Ethiopian Airlines, η οποία συνετρίβη σήμερα παρασέρνοντας στον θάνατο τους 157 επιβαίνοντες.

Ο Αντώνης Μαυρόπουλος είχε φτάσει στην Αντίς Αμπέμπα και σχεδίαζε να μεταβεί στο Ναϊρόμπι για συνέδριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Όμως ο υπάλληλος που θα τον οδηγούσε στην πύλη για την σύνδεση με την μοιραία πτήση καθυστέρησε πέντε λεπτά με αποτέλεσμα ο κ Μαυρόπουλος να φύγει και να μην συναντηθούν.

Ο έλληνας ταξιδιώτης θα μπορούσε να προλάβει την πτήση εάν είχε παραδώσει την αποσκευή του, όμως, σε μία δεύτερη ζαριά της τύχης, ταξίδευε με χειραποσκευή και συνεπώς το Boeing της Ethiopian Airlines δεν τον περίμενε.

Μιλώντας στον Alpha ο κ. Μαυρόπουλος δήλωσε πως έφτασε στην πύλη με μόλις δύο λεπτά καθυστέρηση, και ήταν μάλιστα οργισμένος που δεν του επέτρεπαν να επιβιβαστεί ενώ το αεροσκάφος ήταν ακόμα στο έδαφος.

«Αν ένα από αυτά τα δύο ήταν διαφορετικά θα ήμουν στην πτήση», είπε. «Είναι μία από τις στιγμές που αλλάζει η οπτική στην ζωή, συνειδητοποιείς ότι η ζωή κρέμεται από αδιόρατα νηματάκια που μπορεί να σπάσουν»

Η χειραποσκευή τον έσωσε ακόμα μία φορά λίγες ώρες αργότερα, όταν οι Αρχές της Αιθιοπίας τον ανέκριναν με την υποψία ότι εμπλεκόταν στην εξαφάνιση του αεροσκάφους, καθώς ήταν ο μοναδικός κάτοχος εισιτηρίου που δεν επιβιβάστηκε.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι δεν είχε φορτώσει την βαλίτσα του στο χαμένο Boeing δεν υπήρχε βάση ώστε να τον κατηγορήσουν ότι είχε τοποθετήσει βόμβα και μετά από δύο ώρες ανάκρισης τον άφησαν ελεύθερο, όπως δήλωσε στον Alpha.

Ο κ. Μαυρόπουλος ωστόσο έχασε πολλούς γνωστούς με τους οποίους είχε συνεργαστεί πολλές φορές σε εργασίες του ΟΗΕ.
Πηγή: skai.gr