Aπο κολαστήριο μετατρέπεται σε καταφύγιο: Οργανώσεις, εθελοντές, απλοί πολίτες αλλάζουν τον κυνοκομείο Σπάρτης

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα συντελείται μια μεγάλη αλλαγή στο κυνοκομείο Σπάρτης

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες όταν και οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στο δημοτικό κυνοκομείο στη Σπάρτη προκάλεσαν τις καταγγελίες της φιλοζωικής οργάνωσης της περιοχής και έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα καταγράφοντας τις άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες διαβιούσαν τα ζώα. 

Άμεσα διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση ενώ συνελήφθησαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθώς και υπάλληλοι του κυνοκομείου ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο χώρο εντοπίστηκαν μέχρι και νεκρά σκυλιά.

Δράση ανέλαβαν άμεσα εθελοντικές οργανώσεις καθώς και απλοί πολίτες προκειμένου να συνδράμουν το έργο και να μετατραπεί ο χώρος από κολαστήριο σε καταφύγιο ενώ το θέμα έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, ο διευθυντής του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης φρόντισε για την κτηνιατρική περίθαλψη όλων αυτών των ζώων ενώ τον συντονισμό των δράσεων ανέλαβε η διευθύντρια επικοινωνίας του Πρωθυπουργού, Κύρα Κάπη. Με φροντίδα του Πρωθυπουργικού γραφείου εξασφαλίστηκε η ιατρική περίθαλψη όλων των ζώων και η κάλυψη για τον εμβολιασμό τους και όλες τις απατούμενες ενέργειες ενώ παράλληλα με τη συνδρομή του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρου Λιβάνιου, δημιουργήθηκε ειδική ιστοσελίδα για την καταγραφή τους. 


Η διευθύντρια του Zero Stray Pawject σε ανάρτησή της σημειώνει: 

Πηγή: skai.gr