Απίστευτο περιστατικό στη Βάρκιζα: Ξέχασαν 2χρονο κορίτσι μέσα στο σχολικό για 4 ώρες

Της Άννας Μαρούλη

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί στη Βάρκιζα, όταν οδηγός και συνοδός σχολικού λεωφορείου ξέχασαν για σχεδόν τέσσερις  ώρες ένα κοριτσάκι 2 χρονών μέσα στο όχημα. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι γονείς έστειλαν κανονικά το παιδί το πρωί στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό, ωστόσο αυτό δεν κατέβηκε από το λεωφορείο, χωρίς μάλιστα να γίνει αντιληπτό ούτε από τον οδηγό ούτε από τη συνοδό. Πληροφορίες στο Skai.gr αναφέρουν ότι πιθανότατα καθόταν στις πίσω θέσεις του οχήματος και αποκοιμήθηκε.

Στη συνέχεια, ο οδηγός επέστρεψε σπίτι του και πάρκαρε το σχολικό με το κοριτσάκι να μένει μόνο του μέσα στο όχημα από τις 8.30-12.15. 

Το 2χρονο παιδί έγινε αντιληπτό από διερχόμενη πεζή γυναίκα, η οποία το άκουσε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. 

Η ίδια κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να βγάλουν το μικρό κορίτσι. 

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο 5 ημεδαποί, μεταξύ των οποίων ο οδηγός, η συνοδός, η διευθύντρια του βρεφονηπιακού σταθμού, η βρεφονηπιοκόπος, αλλά και η νόμιμη ιδιοκτήτρια του σχολείου. Στην συνέχεια οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα ο οποίος διέταξε περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση ώστε να συμπληρωθεί με επιπλέον υλικό η δικογραφία, δίνοντας παράλληλα εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες, μέχρι τότε.

Σημειώνεται ότι οι 5 συλληφθέντες, προσήλθαν αυτοβούλως στο τμήμα Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένη. 

Πηγή: skai.gr