Κλείσιμο

Απίστευτο περιστατικό! Αρνητές- «θεματοφύλακες» πέρασαν χειροπέδες σε γυμνασιάρχη

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί σε γυμνάσιο του Αιγινίου Πιερίας, όπου αρνητές του κορωνοϊού, οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» συνέλαβαν τον διευθυντή του σχολείου.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Αταίριαστοι ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας, μια ομάδα αγνώστων πήγαν στο γυμνάσιο Αιγινίου και πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή, τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και τον πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. 

«Φτάσαμε στον τέλειο παραλογισμό. Οι παράνομοι να συλλαμβάνουν έναν Έλληνα πολίτη και να τον οδηγούν στον νόμο», σημείωσε. 

Όπως είπε, ο γυμνασιάρχης είχε μώλωπες στα χέρια από τις χειροπέδες, ενώ αντιστάθηκε στη σύλληψή του. 

Οι «θεματοφύλακες» αφού πήγαν τον διευθυντή του σχολείου στο αστυνομικό τμήμα, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην ασφάλεια Κατερίνης.

Aπό πλευράς της, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με σχόλιό της στο twitter αναφέρει χαρακτηριστικά: «Eίμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Γυμνασιάρχη Πιερίας. Η επίθεση που δέχτηκε ήταν αδιανόητη. Μίλησα μαζί του και με τον Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχής. Θα προστατεύσουμε με κάθε μέσο την εκπαιδευτική μας κοινότητα. Έχουν ήδη επιληφθεί της υπόθεσης οι αρμόδιες αρχές».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος  με δήλωσή του καταδικάζει το επεισόδιο και απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση: « Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους».

Σε δήλωση του, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Φίλης,  αποδοκίμασε  την επίθεση ομάδας θρασύδειλων σε γυμνασιάρχη, στην Πιερία:

«Εκφράζω την συμπαράστασή μου στον γυμνασιάρχη της Πιερίας και τον αποτροπιασμό μου για την επίθεση που δέχτηκε από θρασύδειλη ομάδα παρακρατικών αντιεμβολιαστών. Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη σύλληψή τους και ζητούμε την αυστηρή τιμωρία των δραστών.

Δεν θα εκπλαγούμε αν διαπιστωθεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια και μάλιστα στην ίδια περιοχή, προέρχεται από τους κύκλους εκείνους που στην περίοδο της συμφωνίας των Πρεσπών είχαν προβεί σε προπηλακισμούς και σε εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον σπιτιών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενθαρρυμένοι τότε από την έξαλλη και ανεύθυνη πολιτική της ΝΔ για το Μακεδονικό.

Έτσι θέριεψαν τα «άνθη του κακού» στην Πιερία και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με τον εθνικισμό να δίνει τώρα τη θέση του στον σκοταδισμό και τον δυσοίωνο αντιεπιστημονικό ανορθολογισμό, με τραγικά αποτελέσματα και χιλιάδες θύματα της αντιεμβολιαστικής παραφροσύνης».
 

Πηγή: skai.gr