ΚΑΙΡΟΣ

Απάντηση Βενιζέλου στον Μητροπολίτη Σεραφείμ για το σύμφωνο συμβίωσης

Απάντηση στην επιστολή του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ με την οποία ζητεί την απόσυρση της τροπολογίας που κατέθεσε η Χαριλάου Τρικούπη για επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με μακροσκελή επιστολή που απέστειλε προς τον Μητροπολίτη Πειραιώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι καμία χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν μπορεί να αγνοήσει τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου χωρίς επιπτώσεις πολιτικές ή ακόμη και νομικές στο επίπεδο του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει την απειλή περί αφορισμού ως ακραία θέση χωρίς θεολογική και εκκλησιολογική θεμελίωση.

Στην επιστολή του, ο κ. Σεραφείμ έκανε λόγο για μία «ύβρη κατά του Θεού και των ανθρώπων», προειδοποιώντας τον κ. Βενιζέλο πως ένα όντως υλοποιήσει αυτή την «ύβρη», τότε τα «πρόσωπα» του ΠΑΣΟΚ θα «αποστερηθούν de facto» τη «χάρη και την ευλογία του Δικαιοκρίτου Κυρίου», δηλαδή θα αφοριστούν.

Η επιστολή αναλυτικά:
Πηγή: skai.gr