Απάντηση Θεοδωρικάκου στον Κώστα Μπακογιάννη για το θέμα της ασφάλειας στην Αθήνα

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε το γραφείο τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά από νέες δηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για το θέμα της ασφάλειας στην Αθήνα.

«Θα είναι χρήσιμο στο Δήμαρχο Αθηναίων να συμμετέχει από πιο κοντά στις επόμενες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών του παραεμπορίου και οποιουδήποτε παρανομεί. Εκτός αν πιστεύει ότι δεν είναι χρήσιμες αυτές οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας», αναφέρει η 2η ανακοίνωση του ΥΠΡΟΠΟ.

Πηγές του Δήμου Αθηναίων είχαν αναφέρει το απόγευμα της Τρίτης: «Ο Υπουργός ας περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για να δει και των κατοίκων τις πραγματικότητες. Ο Δήμαρχος θα τον συνοδεύσει και θα τον ξεναγήσει ευχαρίστως. Άλλη ανακοίνωση, δήλωση, ανάρτηση, δεν έχει. Δεν είναι δικη μας δουλειά αυτή»

Υπενθυμίζεται πως την ανάγκη για προληπτική, ενεργή και διαρκή αστυνόμευση στην Αθήνα, που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας, υπογράμμισε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

Επανέλαβε το αίτημα του για συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τάκη έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε». 

Υποχρεώνεται, όπως είπε, να θέσει το θέμα δημόσια, καθώς ο αρμόδιος Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος εδώ και ένα μήνα δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα του για συνάντηση.

«Τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε. Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων ξεκαθαρίζοντας: «Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλει να παίξει πολιτικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και ο πρωθυπουργός επίσης».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Επισήμανε παράλληλα ότι ο δήμος έχει  εξαντλήσει τα μέσα και τις αρμοδιότητές του.

Ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ακόμη ότι ο δήμος έχει  χαρτογραφήσει δρόμο και γειτονιά-γειτονιά το πρόβλημα ασφάλειας και έχει συντάξει το «μαύρο» χάρτη της παραβατικότητας στην πρωτεύουσα.

Πρώτη ανακοίνωση ΥΠΡΟΠΟ: Συνεργασία δήμου Αθηναίων με τον Υφυπουργό- Μπαράζ ελέγχων στο κέντρο της πόλης

Στην συνέχεια των δηλώσεων του Δημάρχου Αθηναίων, διαρροές από κύκλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξέφραζαν απορίες για τις επισημάνσεις του κ. Μπακογιάννη, και ανέφεραν ότι υπο κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων. Λίγο αργότερα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτης εξέδωσε την πρώτη ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη.

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» αναφέρει χαρακτηριστικά στην πρώτη ανακοίνωσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως σημειώνεται στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με το  Δήμαρχο Αθηναίων και άλλα στελέχη  για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παρεμπορίου. Επίσης, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τους εντεταλμένους συμβούλους για θέματα ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων.  

«Πραγματικότητα είναι επίσης, οι  αλλεπάλληλες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο. Στις επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν 2.585 έλεγχοι ατόμων, 617 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, 23 συλλήψεις για ναρκωτικά και 13 συλλήψεις για παρεμπόριο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΟΠΡΟ.

Πηγή: skai.gr