Απαλλαγή Καπελέρη για υπόθεση παγώματος προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων

Απαλλάσσεται τελικά για την υπόθεση του «παγώματος στη διαδικασία είσπραξης προστίμων για λαθρεμπορία καυσίμων» ο πρώην επικεφαλής του ΣΔOE Γιάννης Καπελέρης, στον απόηχο της δίωξης σε βάρος του για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, με βούλευμα που εξέδωσε, απαλλάσσει οριστικά και αμετάκλητα τον κ. Καπελέρη από την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Παράλληλα, το Συμβούλιο απήλλαξε και την δεύτερη κατηγορούμενη στην όλη υπόθεση, την αρμόδια διευθύντρια στη Διεύθυνση Τελωνείων.

Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση είχε αρχίσει από τους οικονομικούς εισαγγελείς ύστερα από τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδη Σπινέλλη, περί ύπαρξης «παραμηχανισμού» στο υπουργείο Οικονομικών που «μπλοκάρει την είσπραξη προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αυτή είχε προκαλέσει την παραίτηση του κ. Καπελέρη από τη διοίκηση του ΣΔΟΕ. Απαντώντας στις καταγγελίες Σπινέλλη, ο κ. Καπελέρης είχε τότε υποστηρίξει, και ενώπιον των δικαστικών αρχών, πως το πρόβλημα οφειλόταν σε δυσλειτουργία του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ.
Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός