Αντώνης Συκάρης: Νέα επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του κορυφαίου ορειβάτη από τα Ιμαλάια

Νέα επιχείρηση αναμένεται τις επόμενες ώρες στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο ορειβάτης Αντώνης Συκάρης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στα social media.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, «η αποστολή των 5 Sherpas εγκατέλειψε την προσπάθεια, χωρίς να καταφέρει να προσεγγίσει το σημείο όπου βρίσκεται το σώμα του Αντώνη. Οι 5 ορειβάτες έφτασαν μέχρι το Camp II του Dhaulagiri, όπου κρίθηκε ότι λόγω της υπερβολικά μεγάλης ποσότητας συσσωρευμένου χιονιού η αποστολή τους πρέπει να διακοπεί. Αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου προσπάθεια προσέγγισης του σημείου μέσα στο επόμενο 48ωρο».

«Η αποστολή των 5 Sherpas εγκατέλειψε την προσπάθεια, χωρίς να καταφέρει να προσεγγίσει το σημείο όπου βρίσκεται το σώμα του Αντώνη. Οι 5 ορειβάτες έφτασαν μέχρι το Camp II του Dhaulagiri, όπου κρίθηκε ότι λόγω της υπερβολικά μεγάλης ποσότητας συσσωρευμένου χιονιού η αποστολή τους πρέπει να διακοπεί. Αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου προσπάθεια προσέγγισης του σημείου μέσα στο επόμενο 48ωρο» αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση στο Facebook.

Η σορός του Αντώνη Συκάρη εδώ και περίπου ένα μήνα βρίσκεται στα Ιμαλάια, με τις ελπίδες της οικογένειας του για τον επαναπατρισμό της σιγά-σιγά να εξανεμίζονται.

Η επιχείρηση ανάσυρσής της έχει εξελιχθεί σε θρίλερ καθώς οι ομάδες ορειβατών που έχουν συγκροτηθεί αδυνατούν να προσεγγίσουν το σημείο, στα 7.400 μέτρα.

Οι προσπάθειες για να ανασυρθεί η σορός έχουν ξεκινήσει από τις 12 Απριλίου, την ημέρα που έγινε γνωστό το τραγικό τέλος του κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη στα Ιμαλάια. Μέχρι σήμερα όμως καμία αποστολή δεν έχει καταφέρει να προσεγγίσει στο σημείο του όρους Νταουλάγκιρι όπου βρίσκεται το σώμα του.

Παράλληλα, ο χρόνος μετρά αντίστροφα καθώς σε λίγες ώρες τελειώνει το παράθυρο καιρού και θα είναι ακόμα πιο δύσκολη η προσέγγιση στο σημείο από τους ορειβάτες. Γεγονός που εντείνει την αγωνία των κοντινών ανθρώπων του Έλληνα ορειβάτη για τον επαναπατρισμό της σορού του.

Πηγή: skai.gr