Αντίστροφη μέτρηση για το tourism pass - 300.000 οι δικαιούχοι

To πάσο για τον τουρισμό θα δοθεί σε ψηφιακή άϋλη κάρτα, ένα ψηφιακό voucher 150 ευρώ.

Του Χρυσόστομου Τσούφη

Αντίστροφη μέτρηση για ένα ακόμη pass, αυτό του τουρισμού για όλους καθώς σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου τουρισμού η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει το αργότερο εντός 2 εβδομάδων.

Όπως γίνεται σαφές δεν μιλάμε για πίστωση τραπεζικών λογαριασμών αλλά για μια ψηφιακή άϋλη κάρτα, ένα ψηφιακό voucher 150 ευρώ.

Δικαιούχοι θα είναι 300.000 θα επιλεγούν με εισοδηματικά κριτήρια που θα ξεκινούν από τις 16.000 ευρώ για ατομικό εισόδημα και θα φτάνει τις 28.000 ευρώ για οικογενειακό εισόδημα προσαυξημένο κατά 1500 ευρώ ανά τέκνο. Στην περίπτωση που υπάρξουν περισσότεροι δικαιούχοι από ό,τι προβλέπεται , θα διεξαχθεί κλήρωση. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το pass από την ανακοίνωση της έναρξης του προγράμματος έως τον Ιούνιο του 2023. Το ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους καταλύματα ( ξενοδοχεία, airbnb, ενοικιαζόμενα δωμάτια κτλ), ή τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ακόμη και για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επίσης μπορεί να ξοδευτεί κατά το δοκουν, δεν υπάρχει περιορισμός χρησιμοποιηθεί εφάπαξ.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες η διαδικασία έκδοσης της κάρτας θα είναι πανεύκολη ,χωρίς γραφειοκρατία, όπως πολύ απλά θα είναι τα πράγματα και για τους επαγγελματίες που θα εισπράττουν τα χρήματα των καρτών. Εφόσον η αίτηση του ενδιαφερόμενου γίνει δεκτή, εκδίδεται άμεσσα το e-voucher και στη συνέχεια ο ωφελούμενος(εφόσον θέλει να ξοδέψει τα χρήματα στη διαμονή) επιλέγει το κατάλυμα της αρεσκείας του από τον οριστικό κατάλογο παρόχων και προχωρά στην κράτηση.

Το συνολικό κονδύλι για τον τουρισμό για όλους είναι φέτος αυξημένο κατά 10 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι, στα 30 εκατ. ευρώ. Αν προστεθούν και τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού αλλά την ξεχωριστή επιδότηση για διακοπές σε Βόρεια Εύβοια και Σάμο, τότε τα χρήματα που δόθηκαν φέτος για τα προγράμματα εσωτερικού τουρισμού φτάνουν τα 70 εκατ. ευρώ.

Πηγή: skai.gr