Αντιπεριφερειάρχης  Κρήτης στον ΣΚΑΪ 100,3: Τεράστιες οι καταστροφές από το σεισμό (aud)

Οι ζημιές στα κτίρια είναι τεράστιες από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ,  μόνο στο Αρκαλοχώρι έχουν καταστραφεί πάνω από 100 σπίτια, ενώ τα κτίσματα που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και στους όμορους δήμους προσεγγίζουν τα 1000, ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπεριφερειάρχης  Κρήτης αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Γιάννης Λεονταράκης.

Ήδη συνεργεία μηχανικών έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών ενώ υπάρχει πρόβλεψη ώστε οι κάτοικοι να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και κατασκηνώσεις. Άμεσα θα τοποθετηθούν και 35 οικίσκοι στο Ηράκλειο.

Ο κύριος Λεονταράκης  ζήτησε απλοποίηση των διαδικασιών ώστε να δοθούν άμεσα στους πληγέντες οι αποζημιώσεις.

Ανέφερε επίσης ότι είναι έντονη η μετασεισμική ακολουθία, σημειώνοντας πάντως ότι οι  σεισμολόγοι εκτιμούν πως ο ισχυρός σεισμός των 5,8 Ρίχτερ ήταν ο κύριος.

Έκκληση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου, των οποίων τα σπίτια έχουν πληγεί από το φονικό σεισμό των 5,8  βαθμών αλλά και από τον πρωινό μετασεισμό των 5,3 βαθμών, να μην παραμένουν στις κατοικίες τους, απηύθυνε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.
 

Πηγή: skai.gr