Αντικαπνιστικός νόμος: Εντατικοί έλεγχοι και πρόστιμα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου που είναι ήδη σε εφαρμογή εδώ και μέρες η αντίδραση του κόσμου είναι θετική από θαμώνες και ιδιοκτήτες μαγαζιών στους ελέγχους των ελεγκτών Διαφάνειας της ΕΛ.ΑΣ. που διενεργούν αυτούς τους ελέγχους.

Αυτό που ζητούν οι ελεγκτές είναι το βιβλίο καπνού στο οποίο καταγράφονται οι έλεγχοι που γίνονται στο κατάστημα. Παράλληλα, αυτό που θέλουν και πιστοποιούν είναι αν υπάρχει ειδική σήμανση.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζονται οι έλεγχοι αυτές τις μέρες. Χτες είχε σειρά το Κολωνάκι. Εκεί έγιναν 10 έλεγχοι σε δέκα καταστήματα όπου σε τρεις ιδιοκτήτες επιβλήθηκαν πρόστιμα των 500 ευρώ επειδή δεν υπήρχε η ειδική σήμανση αλλα και για κάπνισμα σε εξωτερικό χώρο. Μάλιστα ιδιοκτήτης επέβαλε ένσταση ως προς τον προσδιορισμό του εξωτερικού χώρου. 

Ταυτόχρονα, σε εφαρμογή βρίσκεται και η τηλεφωνική γραμμή 1142 όπου οι πολίτες μπορούν να τηλεφωνούν. Μόνο χθες είχαμε 347 κλήσεις 87 αφορούσαν καταγγελίες για κάπνισμα και 55 για βοήθεια διακοπής του καπνίσματος. 

Πηγή: skai.gr