Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους 30 έως 39 – Το SMS που έλαβαν (pic)

Σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες 30 έως 39 ετών.

Από τις 21.30 της Μεγάλης Δευτέρας ξεκίνησαν να φτάνουν στα κινητά των πολιτών που ανήκουν στην εν λόγω κατηγορία και είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, τα πρώτα ενημερωτικά SMS με το μήνυμα: «Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, έχουν ήδη κλείσει τα πρώτα ραντεβού για εμβολιασμό για τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Δείτε το μήνυμα:

Για τους πολίτες της ομάδας 30 - 39 που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, η πλατφόρμα ανοίγει αύριο, στις 12 το μεσημέρι.

Οι 30 – 39 θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με τα διαθέσιμα εμβόλια της AstraZeneca.

Μόνο με τα ίδια εμβόλια θα εμβολιαστεί και η αμέσως επόμενη ομάδα, των 40 έως 45 ετών, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει τη Μεγάλη Πέμπτη.

Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα θα ακολουθηθεί η κλασική διαδικασία, δηλαδή σε όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση θα αποστέλλεται μήνυμα με προτεινόμενο ραντεβού, το οποίο θα πρέπει να επικυρώσουν εντός 24ων ωρών. Επίσης μπορούν να κλείσουν ραντεβού εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα ή σε κάποιο ΚΕΠ ή στον φαρμακοποιό τους.

Το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45 έως 49 οι οποίοι θα μπορούν να εμβολιαστούν και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια στη χώρα μας, δηλαδή τα σκευάσματα των εταιριών Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Πηγή: skai.gr