Κλείσιμο

Νεροποντή στην Αθήνα: Ποτάμια οι δρόμοι - Απεγκλωβισμοί οδηγών στον Διόνυσο

Άνοιξε η Πειραιώς - Kλειστές λόγω καθίζησης είναι οι οδοί Τριπόλεως στο Κερατσίνι από το ύψος της οδού Ιππόλυτου έως και την οδό Αμαζόνων και Τριπτολέμου στο Γκάζι

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα, προκαλώντας προβλήματα σε περιοχές, όπου δρόμοι μεταράπηκαν σε ποτάμια. Σε άλλη σημεία το οδόστρωμα υποχώρησε λόγω του όγκου του νερού.

Άνοιξαν οι δεξιές λωρίδες της Πειραιώς στο ύψος της Μυλλέρου, που είχαν κλείσει λόγω υποχώρησης του οδοστρώματος, ενώ άνοιξε και ο δρόμος στο ύψος της Πέτρου Ράλλη που είχε κλείσει λόγω συγκέτρνωσης νερού.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Δημοκρατίας και στην οδό Τριπόλεως στο Κερατσίνι, ενώ άνοιξε και η οδός Τριπτολέμου στο Γκάζι.

Η Πυροσβεστική έχει λάβει περίπου  60 κλήσεις, κυρίως για άντληση υδάτων στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων.

Την τελευταία ώρα, προβλήματα εντοπίζονται και στην ευρύτερη περιοχή του Διονύσου, ενώ στη λεωφόρο Δροσιάς ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική καθώς οχήματα είχαν εγκλωβιστεί απο τα νερά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, έχουν σχηματιστεί ποτάμια νερού στο Κερατσίνι. Τα ορμητικά νερά παρασέρνουν ό,τι βρίσκουν στο περάσμά τους και η εικόνα στην περιοχή είναι χειρότερη από χθες.

Παράλληλα στο Κερατσίνι, αποκαστάθηκε η κυκλοφορία που έχει διακοπεί νωρίτερα στη Λ. Δημοκρατίας, από το ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη έως την ακτή Ιωνίας.

Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ζητά από τους πολίτες εγρήγορση και προσοχή για τις επόμενες ώρες. Οι πολίτες καλούνται να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες των καταιγίδων.

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται σήμερα σε μεγάλο μέρος της χώρας, καθώς συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που ήδη έχει προκαλέσει προβλήματα σε διάφορα σημεία της χώρας.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους προβλέπονται στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα εκτός από τα Δωδεκάνησα. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

βροχή

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Έως 28 βαθμούς ο υδράργυρος.

Πηγή: skai.gr