Ανοίγουν τα σχολεία: Έτσι είναι η σχολική τάξη στην «μετά κορωνοϊού εποχή» (vid)

Με το αντισηπτικό να αποτελεί πλέον απαραίτητο εξοπλισμό για κάθε σχολική αίθουσα και την απόσταση των θρανίων να είναι κάτι περισσότερο από 2,5 μέτρα. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα στην οποία καλούνται να προσαρμοστούν από σήμερα οι μαθητές της Γ λυκείου οι οποίοι και επιστρέφουν στα σχολεία.

Ο ΣΚΑΙ βρέθηκε ενδεικτικά στο Α Γυμνάσιο- Λύκειο Γλυφάδας λίγο πριν ξαναχτυπήσει το σχολικό κουδούνι και κατέγραψε τις νέες συνθήκες οι οποίες επικρατούν εντός σχολικού περιβάλλοντος.

Κάθε μαθητής πρέπει να θερμομετρηθεί πριν εισέλθει στο κτίριο και εν συνεχεία να περάσει μπροστά από την θερμική κάμερα που έχει τοποθετηθεί στο κατώφλι του σχολείου. Έπειτα κατευθύνεται απευθείας στην σχολική αίθουσα όπου κάθεται μόνος του στο θρανίο με τον συνολικό αριθμό μαθητών στην τάξη να είναι περί τα 11 άτομα.

"Ξεκινάμε μια νέα περίοδο για τους μαθητές η οποία είναι πρωτόγνωρη για όλους μας", δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου που βρισκόταν στο σχολείο.

"Έχουμε κάνει όλα όσα πρέπει σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ και ευελπιστούμε πως όλα θα πάνε καλά" τόνισε.

Πηγή: skai.gr