Κλείσιμο

Ανοίγουν απο την Τρίτη οι υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ - Τι ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

Από αύριο Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου, ξεκινά η λειτουργία οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Τόνισε ότι παρατηρείται εκτεταμένη η μαύρη εργασία και καταστρατήγηση των υγειονομικών μέτρων, και συνεπώς είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτόκολλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον.

Θα υπάρξει ανακοίνωση για τους ΚΑΔ από το υπουργείο Ανάπτυξης

Από τις 10 η απαγόρευση κυκλοφορίας και στα ρεβεγιόν

Την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων από δυο οικογένειες ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επομένης.

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου εντός της ημέρας

Για το θέμα των Εκκλησιών, θα υπάρξει σήμερα επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Θα εξεταστεί εάν υπάρχει περιθώριο μεγαλύτερης ευελιξίας για μια ακόμη ημέρα λειτουργίας πάντα με την τήρηση του ορίου των 9 πιστών στις απλές εκκλησίες και των 25 στις μητροπόλεις της χώρας μας. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, εξετάζεται η δυνατότητα για διπλή λειτουργία και εάν υπάρξει κάτι νεότερο θα ανακοινωθεί σήμερα ή αύριο.

Τόνισε ότι η Εκκλησία έχει πραγματικά δείξει υπεύθυνη στάση σε όλο αυτό τον Γολγοθά που ανεβαίνουμε όλοι μας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτό θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον.

Βαρύ ακόμη το επιδημιολογικό φορτίο στην Ελλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι παραμένει βαρύ το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας ενώ συνεχίζεται και η πίεση στο Σύστημα Υγείας και στις ΜΕΘ με 552 διασωληνωμένους ασθενείς την Κυριακή.

Ξεκαθάρισε ότι πρώτη προτεραιότητα για την  κυβέρνηση είναι η δημόσια Υγεία και γι’ αυτό αποφασίστηκε η συνέχιση των περιοριστικών μέτρων έως τις 7 Ιανουαρίου.

Για το περιστατικό κατασκοπείας στη Ρόδο

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναστείλει τη λειτουργία του Τουρκικού προξενείου στη Ρόδο μετά το περιστατικό κατασκοπείας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα σχόλιο για το θέμα αυτό από την κυβέρνηση.

Εξέφρασε συγχαρητήρια σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες «που κάνουν τη δουλειά τους».

Για τις τουρκικές Navtex

Σχολιάζοντας τις τουρκικές Navtex με τις οποίες η Άγκυρα αξιώνει αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η Άγκυρα μόνο στα λόγια ζητά συζήτηση για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.

Η Αθήνα, πρόσθεσε, φροντίζει σε όλα τα for a να ενισχύει τις συμμαχίες της αλλά και μόνη να ενισχύει την αποτρεπτική της δύναμη για να υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Αργά τα βήματα της ΕΕ αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση

Σχετικά με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η Ευρώπη προχωρά με αργά βήματα και μερικές φορές πιο αργά από αυτά που θα ήθελε η Αθήνα, αλλά τα βήματα αυτά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Σε αυτό το πλαίσιο η ελληνική κυβέρνηση θα αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία ως αποτελεσματικό μοχλό πίεσης για τον τερματισμό της παραβατικής και προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας.

Πηγή: skai.gr