Άνοιγμα σχολείων: Πλατφόρμα για τεστ σε Λύκεια και λήξη μαθημάτων σε διαφορετικές ώρες

Πρόταση- πακέτο για το άνοιγμα των σχολείων έθεσε στην χθεσινή (29/12) συνεδρίαση των Λοιμωξιολόγων  για το ζήτημα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η πρόταση της υπουργού αφορά την δημιουργία πλατφόρμας για τεστ σε καθηγητές όλων των βαθμίδων και μαθητές Λυκείου , καθώς οι ηλικίες 16 ετών και άνω έχουν μεγαλύτερη κοινωνικότητα και κινητικότητα σε σχέση με μαθητές σε μικρότερες ηλικίες.

Πρόκειται για πλατφόρμα η οποία θα λειτουργεί στο πλαίσιο του testing,gov.gr και όποιος πολίτης επιθυμεί θα μπορεί να προχωρά σε  αίτηση και να κάνει το τεστ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, κατά προτίμηση στις 8/1 με την συζήτηση ωστόσο να παραμένει σε εκκρεμότητα.

Η κα Κεραμέως πάντως έχει θέσει και άλλα ζητήματα στο τραπέζι, όπως αυτό της λήξης των μαθημάτων με χρονική απόκλιση ιδίως στις μικρότερες τάξεις προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις εξόδους των σχολικών κτιρίων.

Παράλληλα για τον ίδιο λόγο,  σε όποια κτίρια είναι εφικτό η είσοδος και η έξοδος θα μπορεί να γίνεται από διαφορετικές πόρτες.

Σε κάθε περίπτωση οριστικές αποφάσεις αναμένονται στις 4/1 όποτε και θα γίνει νέα συνεδρίαση.

Πηγή: skai.gr