Ανοίγει για το κοινό το ιστορικό Κτήμα Φιξ στο Ηράκλειο

Ένας πνεύμονας πρασίνου 28 στρεμμάτων θ' ανοίξει τις «πόρτες» του για τους δημότες του Ηρακλείου την ερχόμενη Κυριακή (5/2)

Ένας πνεύμονας πρασίνου 28 στρεμμάτων θ' ανοίξει τις «πόρτες» του για τους δημότες του Ηρακλείου την ερχόμενη Κυριακή (5/2).

Το ιστορικό Κτήμα Φιξ πέρασε στην ιδιοκτησία του δήμου, μετά από προσπάθειες ετών και η δημοτική Αρχή θα το μετατρέψει σ' ένα μεγάλο πάρκο, το οποίο αναμένεται να έχει τη δική του σημαντική συνεισφορά στην ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών. Παράλληλα, υπάρχει σχεδιασμός ώστε να αξιοποιηθεί κατάλληλα και το κτίσμα που υπάρχει μέσα στο κτήμα.

«Θα είναι το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης μας, το οποίο θα αποτελέσει τοπόσημο πρασίνου, πολιτισμού και ιστορίας για πολλές ακόμα γενιές Ηρακλειωτών» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος. 

FIX

Πώς θα γίνει η αξιοποίηση

Για τα σχέδια της δημοτικής Αρχής αναφορικά με το μέλλον του Κτήματος Φιξ ο κ. Μπάμπαλος είπε: «Η αξιοποίηση του Κτήματος θα γίνει σε δύο στάδια. Σε πρώτη φάση, αφού το προετοιμάσουμε κατάλληλα με τις υπηρεσίες του δήμου, θα ανοίξουμε τις πόρτες του, ξεκινώντας από αυτή την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, ώστε να μπορούν οι δημότες του Ηρακλείου να το περπατήσουν, τα παιδιά να παίζουν, η πόλη να αποκτήσει το πάρκο που της αξίζει.

Η δεύτερη φάση αφορά το γενικότερο πλάνο της διαμόρφωσης του Κτήματος, συμπεριλαμβανομένης της διατηρητέας ιστορικής βίλας εντός των ορίων του, κάτι για το οποίο θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, με περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και ιστορικό πρόσημο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ