Κλείσιμο

Ανησυχία για ακραίες ομάδες αρνητών –Αναλαμβάνει δράση και η Αντιτρομοκρατική

Στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας μπαίνει πλέον η δράση της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» καθώς και άλλων «ομάδων» σε περιφέρειες εκτός του νομού Αττικής.

Εκτός εκπαιδευτικής κοινότητας τέθηκε καθηγητής αρνητής σε γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών, ο καθηγητής προχωρούσε σε αντιεπιστημονικά κηρύγματα μέσα στην τάξη.

Στο μεταξύ, σύσκεψη πραγματοποιείται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την παρουσία του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου σχετικά με τα περιστατικά αρνητών και για την αποτροπή παρόμοιων δράσεων.

Ρόλο στην έρευνα για ακραίες ομάδες αρνητών αναλαμβάνει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπως επίσης και η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, πέρα από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Επομένως, τέτοιες ομάδες ή δράσεις θα παρακολουθούνται και φυσικά και ηλεκτρονικά.

Σχετικά, δε, με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» οι αρχές βρήκαν φωτογραφίες που οδήγησαν σε έρευνα για εγκληματική οργάνωση.

Το σχέδιο την ΕΛ.ΑΣ. αφορά στην πρόληψη και την αποτροπή τέτοιων ενεργειών. Ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες αναμένονται προσεχώς.
 

Πηγή: skai.gr