«Στέλνει» ανεμβολίαστους ιερείς, νεωκόρους, ψάλτες για τεστ ο Μητροπολίτης Ιερόθεος

Συνεχίζει τις επισκέψεις του σε Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας ο τοποτηρητής Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος.

Πληροφορίες του agriniopress, αναφέρουν πως είναι σε γνώση του Σεβασμιωτάτου η κατάσταση που επικρατούσε σε μεγάλες και μικρές Ενορίες της οικείας Μητρόπολης, σχετικά με την παντελή απουσία υγειονομικών μέτρων, μη τήρησης των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου, όπως και για ακραία περιστατικά συνωστισμού, μη χρήσης μάσκας κλπ.

Φέρεται μάλιστα πολύ πρόσφατα να έγιναν παρατηρήσεις σε μεγάλη ενορία του Αγρινίου, για τον μεγάλο αριθμό καρεκλών που εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του ναού.

Μόλις πριν λίγες μέρες, έφτασε στα χέρια των κληρικών έγγραφο του κ. Ιεροθέου, όπου καλούνται άπαντες στην τήρηση των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου και υπενθυμίζεται με νόημα, πως την τήρηση της Εκκλησιαστικής Ιεραρχίας, την έχουν αποδεχθεί οι κληρικοί όλων των βαθμών, από την στιγμή της χειροτονίας τους.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου επισημαίνει στο έγγραφο του σε ιεροκήρυκες, εφημέριους ναών κλπ, πως δεν έχει κανείς το δικαίωμα να συμπεριφέρεται αμελώς απέναντι στο μεγάλο δώρο του Θεού, που είναι η βιολογική ζωή. Μια βιολογική ζωή, που είναι συνάρτηση της Σωτηρίας, όπως σημειώνει.

Έτσι, ζητά πιστή τήρηση των αποφάσεων της Ιεραρχίας της Ελλάδος, κάτι που ως γνωστόν δεν ίσχυε σε πολλούς ναούς της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Υπενθυμίζει πως οι πιστοί θα πρέπει να προσέρχονται στους ναούς με μάσκες και να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ τους.
Ακόμη να έχουν μαζί τους τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά, αν και υπενθυμίζει πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θεωρεί πως ο έλεγχος αυτών των παραστατικών από τα εκκλησιαστικά όργανα, είναι πρακτικά αδύνατος.

Στο ίδιο έγγραφο τονίζει ακόμη την υποχρέωση όλων όσων εμπλέκονται στη λειτουργία των ναών (κληρικοί, νεωκόροι, ψάλτες, εργαζόμενοι κλπ) και είναι ανεμβολίαστοι, να προβαίνουν στη διενέργεια δυο διαγνωστικών ελέγχων την εβδομάδα, με δική τους επιβάρυνση. Οι κληρικοί μάλιστα υποχρεούνται να στέλνουν τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων στη Μητρόπολη, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης δεν συνέβαινε επί μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά.

Τέλος, οι κληρικοί καλούνται να ενημερώσουν για το ποιοι είναι εμβολιασμένοι και ποιοι ανεμβολίαστοι.

Πηγή: agrinio press