Κλείσιμο

Aνεξέλεγκτη η φωτιά στην Ηλεία: Mήνυμα 112 για εκκένωση σε Δούκα και Μηλιές (vid)

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Δούκας και Μηλιές Ηλείας να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους. Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στις περιοχές Δούκας ή Μηλιές Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Νεράιδα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Εξαιρετικά επικίνδυνη είναι η κατάσταση στην περιοχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας καθώς μετά τη Νεμούτα και την Αχλαδίνη, σε πύρινο κλοιό βρίσκονται Δούκα, Μηλιές και Λάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με μαρτυρίες των κατοίκων η φωτιά απειλεί και το δρυόδασος της Φολόης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «οι φλόγες πλησιάζουν την κοινότητα της Αχλαδινής και παράλληλα το πύρινο μέτωπο φαίνεται να κινείται εκ νέου προς την περιοχή Λάλα, ενώ δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση με τη φωτιά στις περιοχές Δούκας και Μηλιές».

Νωρίτερα δόθηκε σήμα να εκκενωθεί η Αχλαδινή. Οι κάτοικοι στη περιοχή έχουν προβεί σε δραματικές εκκλήσεις, ώστε να σωθεί ο οικισμός, όπου ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν παραδοθεί στις φλόγες τα πρώτα σπίτια.

Επίσης όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης - Πύργου από την περιοχή Καλλιάνι μέχρι το ύψος του 106ου χιλιομέτρου, λόγω της φωτιάς.

Στη Νεμούτα οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει πλέον την περιοχή, μαζί και κάθε ελπίδα να σωθούν τα σπίτια και οι περιουσίες τους.

ΠΗΓΗ: ILIALIVE/SKAIGR/ΑΠΕ-ΜΠΕ