Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σπάνε την πόρτα σπιτιού και μεταφέρουν στο νοσοκομείο έγκυο που είχε λιποθυμήσει

‘’Με δεδομένο την επείγουσα κατάσταση ΣΠΑΣΑΜΕ την πόρτα…’’, αναφέρεται σε ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με ένα επείγον περιστατικό που κλήθηκαν αστυνομικοί να διαχειριστούν.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, μετά από κλήση για εγκυμονούσα γυναίκα που είχε να δώσει σημεία ζωής από το προηγούμενο βράδυ, περιπολικό της Άμεσης Δράσης έσπευσε στο σπίτι της γυναίκας. Ωστόσο η πόρτα ήταν κλειδωμένη με το κλειδί από μέσα, με αδύνατη την είσοδο στο χώρο ακόμα και από εξωτερική πλευρά ενώ η γυναίκα, κατά την παραμονή των αστυνομικών έξω από το διαμέρισμα, δεν ανταποκρινόταν στην επικοινωνία μαζί τους.

Όπως περιγράφει η ΕΛ.ΑΣ, ζητήθηκαν από το Κέντρο Άμεσης Δράσης περαιτέρω ενισχύσεις, με ειδικό εξοπλισμό ώστε για να παραβιαστεί η πόρτα. Σε λίγα λεπτά έφτασε η Κ-209 και με δεδομένο την επείγουσα κατάσταση έσπασαν την πόρτα και εντόπισαν την γυναίκα στον καναπέ του σαλονιού σε λιπόθυμη κατάσταση και αφού την βοήθησαν να ανακτήσει τις αισθήσεις της, συνόδευσαν την μεταφορά της με το ασθενοφόρο μέχρι το νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ:

Απόσπασμα από την αναφορά αστυνομικού της ΔΙ.ΑΣ. 204-1/ Β αλλαγής, σχετικά με το συμβάν:
‘’ … ο επικεφαλής των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. 200Β-1 μας πληροφόρησε πως ο σύζυγός της είχε ενημερώσει το 100, αναφέροντας πως η εγκυμονούσα γυναίκα του είχε να δώσει σημεία ζωής από το προηγούμενο βράδυ… αρχίσαμε να ασφαλίζουμε τον χώρο καθώς είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται περίοικοι. Στο σημείο ήρθε και το περιπολικό της Άμεσης Δράσης με κωδικό Β2-2 … η πόρτα ήταν κλειδωμένη με το κλειδί από μέσα, με αδύνατη την είσοδο στο χώρο ακόμα και από εξωτερική πλευρά. Η γυναίκα, κατά την παραμονή μας έξω από το διαμέρισμα, δεν ανταποκρινόταν στην επικοινωνία μαζί μας…. ζητήσαμε το Κέντρο Άμεσης Δράσης να μας ενισχύσει ομάδα Ο.Π.Κ.Ε., με ειδικό εξοπλισμό για να παραβιάσουμε την πόρτα. Σε λίγα λεπτά έφτασε η Κ-209 και με δεδομένο την επείγουσα κατάσταση ΣΠΑΣΑΜΕ την πόρτα…εντοπίσαμε την γυναίκα στον καναπέ του σαλονιού ΣΕ ΛΙΠΟΘΥΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και την βοηθήσαμε να ανακτήσει τις αισθήσεις της. Στο σημείο έφτασαν σταθμός Ε.Κ.Α.Β. και σταθμός Πυροσβεστικής… συνοδεύσαμε από κοινού με την ΔΙ.ΑΣ. 201-1 το ασθενοφόρο μέχρι το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ… περίπου στις 19:30 ώρα η μεταφορά ολοκληρώθηκε επιτυχώς. ‘’
Το περιστατικό έγινε 03/04/2022 και ώρα 18:15 στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Πηγή: skai.gr