Αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο η δίκη του τράπερ για τη συμπλοκή στον Κολωνό -Τι είπε ο εισαγγελέας

«Αν ασκούσα εγώ την δίωξη θα σας έστελνα ανακριτή» είπε ο εισαγγελέας έδρας στον 25χρονο καλλιτέχνη της τραπ που βρέθηκε σήμερα στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου μαζί με άλλους τρεις κατηγορούμενους για την αιματηρή συμπλοκή σε καφετέρια στην οδό Λένορμαν στον Κολωνό, χθες το απόγευμα, με δύο τραυματίες.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο για κατηγορίες που κατά περίπτωση αφορούν τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης από κοινού, της συνέργειας στο παραπάνω αδίκημα και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας που απήγγειλε νωρίτερα σε βάρος τους ο εισαγγελέας Ποινικής δίωξης.

Αν και η δίκη αναβλήθηκε για τις 24 Νοεμβρίου, ώστε να κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο ο άνθρωπος που τραυματίστηκε από μαχαίρι στο χθεσινό περιστατικό και οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους, ο εισαγγελέας έδρας δήλωσε στον τράπερ και στους συγκατηγορουμένους του, πως αν βρισκόταν ο ίδιος σε υπηρεσία στην Ποινική Δίωξη λίγη ώρα πριν, θα του είχε αποδώσει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να μην συμμερίστηκε την «συγγνώμη» που ζήτησε ο νεαρός καλλιτέχνης από το δικαστήριο, δηλώνοντας πως μετανιώνει για ό,τι έγινε. «Ντρέπομαι που βρίσκομαι εδώ, δεν είναι εδώ η θέση μου, δεν έγινε σκόπιμα…απλά έγινε. Τα μαχαίρια βρίσκονταν εκεί, στο αυτοκίνητο, από βιντεοκλίπ που κάναμε πριν από μία εβδομάδα. Το άτομο αυτό μας ενοχλεί εδώ και καιρό, δεν ξέρω για ποιο λόγο το κάνει αυτό» συμπλήρωσε ο 25χρονος για να ακολουθήσει ο έντονος διάλογος που είχε με τον εισαγγελέα.

   -Εισαγγελέας: Εγώ αν ασκούσα τη δίωξη, θα σας έστελνα ανακριτή.

   -Συγκατηγορούμενος τράπερ: Απλά φοβηθήκαμε, έπρεπε να αμυνθούμε. Έγινε εκείνη τη στιγμή, δεν ήταν προμετελημένο. Εμείς απλά πήγαμε να πάρουμε καφέ.

   -Εισαγγελέας: Αν σας απειλούσαν με μαχαίρι θα βγάζατε και εσείς; Αν τυχόν σας αφήσει δικαστήριο θα το κάνετε ξανά;

   -Τράπερ: Ποτέ. Χτύπησε τον κολλητό μου και ένα φίλο μου. Ήμουν σε αδρεναλίνη σε άσχημη κατάσταση. Ποτέ δεν θα το κάνουμε ξανά, το έχουμε πει μεταξύ μας, ήταν λάθος, θα αποφεύγουμε αυτό το άτομο.

   -Εισαγγελέας: Εγώ αν είμαι πάνω στην έδρα όταν δικαστεί η υπόθεση, θα ζητήσω μετατροπή και μπορεί να σας στείλω ανακριτή. Πήρατε το αμάξι και γυρίσατε! 

   -Τράπερ: Δεν ξαναγυρίσαμε. Βγήκε αυτός. Τον μαχαίρωσα μέσα στο αμάξι. 

   -Εισαγγελέας: Υπάρχουν στιγμιότυπα που δεν επιβεβαιώνουν όσα λένε, πήγατε και τον βρήκατε, δεν έγινε καμία επίθεση στο αμάξι.

   -Τράπερ: Ο ιδιοκτήτης (σσ του καταστήματος) δεν έχει δώσει όλο τα υλικό από τις κάμερες, δεν φαίνεται ο άλλος με το μαχαίρι. Αυτό που έγινε, εγώ προσπάθησα να το διορθώσω, καλώντας ασθενοφόρο. Ντρέπομαι για αυτό που έχει γίνει κύριε εισαγγελέα.

Το δικαστήριο διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι οι τέσσερις κατηγορούμενοι με την επιβολή των περιοριστικών όρων της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα «εντός πρώτου πενθημέρου εκάστου δεκαήμερου» μέχρι την δίκη τους και την καταβολή εγγυοδοσίας που όρισε στα 2.000 ευρώ για τον τράπερ και έναν ακόμα συγκατηγορούμενο του, οι οποίοι φέρονται να μαχαίρωσαν το θύμα και στα 1.000 ευρώ στους άλλους δύο κατηγορούμενους, κατά πλειοψηφία, καθώς μία σύνεδρος είχε την άποψη ότι το ποσό της εγγυοδοσίας έπρεπε να ανερχόταν στις 2.000 ευρώ για όλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ