Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή

Για τις 19 Σεπτεμβρίου 2022 αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, έξω από το σπίτι του, στο Πανόραμα Βούλας στις 31 Οκτωβρίου 2018.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δύο αδέλφια, Βούλγαροι υπήκοοι, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί ο μεν μικρότερος, 34 ετών, σε ισόβια ως ο δράστης της εν ψυχρό δολοφονίας ο δε μεγαλύτερος, 38 ετών, σε 10ετή κάθειρξη ως συνεργός στο έγκλημα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου αναβλήθηκε μετά από αίτημα της υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, καθώς ο δικηγόρος τους δικάζει σε άλλο δικαστήριο, στο οποίο συναίνεσε και ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής ,που εκπροσωπεί την σύζυγο του θύματος Βικτωρία Καρύδα, Γιάννης Μαρακάκης, ανέφερε πως

«Χθες το απόγευμα ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι ένας εκ των μαρτύρων που είχαν κληθεί στην προδικασία αλλά δεν είχε κληθεί στο δικαστήριο δολοφονήθηκε την περασμένη Τρίτη. Είχε αναγνωρίσει τον δράστη της δολοφονίας Μακρή». Ανέφερε, επίσης, πως ελπίζει ότι από το κινητό του δράστη της δολοφονίας του μάρτυρα μπορεί να βρεθούν στοιχεία που θα αποκαλύψουν τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Μακρή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ